BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engellileri unutturmayacak karar!

Zeytinburnu Belediyesi yıl boyunca engellilerin sorunlarını belirlemek ve çözüm yolları aramak için anlamlı bir karar aldı.

Abone ol

Zeytinburnu’nun engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe olmasını hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi, 2010’u Engelliler Yılı’ ilan etti. Bu kapsamda ilçede yıl boyunca engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm yolları bulmak amacıyla sivil toplum örgütleri ile işbirliğine gidilecek ve etkinlikler düzenlenecek.

Zeytinburnu Belediyesi, Meclis'te oybirliğiyle alınan kararla 2010 yılını "Engelliler Yılı" olarak ilan etti. Başını meclisin engelli üyesi Cemal Merdan’ın çektiği, Mehmet Altuntaş, Abdulaziz Atalan ve Mehmet Türkmen’den oluşan AK Partili üyeler tarafından 2010’un "Engelliler Yılı" olarak ilan edilmesiyle verilen yazılı önerge, Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin 5 Mart’ta yaptığı 6.Seçim Dönemi, 2.Toplantı Yılı, 3.birleşiminde oy birliği ile kabul edildi.

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için birçok alanda çalışmalar yürüten Zeytinburnu Belediyesi, kabul edilen önerge ile engellilerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik uygulamaları arttırarak ilçeyi AB standartlarına yaklaştırmayı hedefliyor.

Sosyal ve kültürel sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Zeytinburnu Belediyesi özürlülere yönelik çalışmalarını, Avrupa’da da yapılan sosyal rehabilitasyon, tıbbi rehabilitasyon ve mesleki rehabilitasyon gibi 3 temel başlık altında yürümektedir.

AKDEM’de bine yakın özürlüye ve ailesine;   fizik tedavi ve rehabilitasyon, bireysel (özel) eğitim,  grup eğitimi,  psikolojik destek,  sınıf eğitimi, el ve güzel sanatlar eğitimi, bilgisayarlı özel eğitim, hidroterapi desteği, psikiyatrik ve nörolojik destek, erken tanı çalışmaları hizmeti verilmektedir. Zeytinburnu Belediyesi yaptığı bu hizmetlerin yanında engellilerin hasta bezi, tekerlekli sandalye ve diğer medikal ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.