BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

MENSA faaliyet alanını genişletiyor

Mensa Mensucat Sanayi Ticaret A.Ş. (Mensa) şirketin yeni ortaklık yapısını ve yatırımcılarının beklentilerini göz önüne alarak faaliyet alanını genişletiyor.

Abone ol

Yeni dönemde gerek kendi sektöründe gerekse yeni iş kollarında yurtiçi ve yurtdışı yatırımlar yapmak, yeni ortaklıklar kurmak ve ticari fırsatları değerlendirerek iş alanını genişletmeyi amaçlayan Mensa bu çerçevede ticari unvanı da değiştiriyor. Genel Kurul'un onayının ardından şirket yeni unvanı olan Mensa Sinai Ticari Mali Yatırımlar A.Ş. olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Ayrıca şirketin Yönetim Kurulu Toplantısı'nda şirketin mevcut 162.000.000 TL ödenmiş sermayesinin birikmiş geçmiş yıllar zararlarına mahsuben yüzde 50 oranında azaltılarak 81.000.000 TL'ye indirilmesine ve eş zamanlı olarak yüzde 100 bedelli sermaye artırımı ile yeniden 162.000.000 TL'ye yükseltilmesine karar verildi. Mensa bu yöntemle mali tablolarının iyileştirilmesini ve sürdürülen faaliyetler ile yapılacak yatırımlardan elde edilmesi muhtemel gelecek dönem karlarının kanuni mevzuat çerçevesinde dağıtılabilir hale gelmesini amaçlıyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş, "Şirketin yeni ortaklık yapısı sonrasında hem faaliyet alanımızı genişletmek hem de gelecek dönem karlarımızı ortaklarımızla paylaşabilmek için yeni kararlar aldık. 2010 bizim için üretime geçtiğimiz yıl oldu ve ana faaliyet alanımız olan tekstil ve enerji sektörlerinde adımızı yeniden duyurmaya başladık ancak 2011 şirketteki bu yeni düzenlemelerle birlikte asıl sıçramanın yaşanacağı ve yeniden yapılanmanın meyvelerinin toplanacağı yıl olacak" dedi.

Yatırımcıların Oydan Yoksun Pay ihracı sürecinde şirkete duydukları güveni gösterdiklerini ifade eden Ulutaş, her şeyden önce Mensa'nın güçlü isminin korunarak geleceğe taşınabilmesine önem verdiklerini ve bu amaçla Mensa çatısı altında bir yabancı ortaklık da kurduklarını anımsatarak, payidarlarının menfaatleri doğrultusunda 2009 yılı başında oluşturdukları plan çerçevesinde Mensa'yı yapılandırmaya devam edeceklerini kaydetti.