BIST 10.337
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.400,41
HABER /  GÜNCEL

Bordo berelilerin komutanının efsane direnişi meğer...

Darbe girişimi yapan Fethullahçı cuntacılar Özel Kuvvetler Komutanı'nı almaya çalışıyorlar. Komutan çatışarak kurtultuktan sonra karargahını da geri alıyor.

Abone ol

Özel Kuvvetler Komutanı bordo bereli Zekai Aksakallı'nın başına gelenleri eski Bordo bereli Mete Yarar anlattı. FETÖ darbecileri bordo bereli birliklerin karargahını ele geçirdikten sonra komutanını almaya çalışıyorlar.

Özel Kuvvetler komutanı Zekai Aksakallı yanında eşi varken çatışmaya giriyor ve teslim olmuyor. Bunun üzerine Kobra kaldırıp havadan bombalatıyorlar. Komutan yine pes etmiyor ve destansı bir mücadeleye imza atıyor.

Özel Kuvvetler Komutanlığı da geri almayı başaran Zekai Aksakallı, onur meselesi sayarak Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kurtarıyor.

İşte Mete Yarar'ın anlattıkları;

EŞİYLE BİRLİKTEYKEN SALDIRDILAR

-ÖKK komutanı darbeden kısa bir süre önce gazi orduevinden Eşiyle ve korumasıyla çıkıyor iki araçla sıkıştırılıp ele geçirilmeye çalışılıyor. Mücadele ederek kurtuluyor .eşi o Sırada kolundan yaralanıyor . Bu arada ÖKK içerden ele geçirilmeye çalışılıyor .

KOBRA İLE SALDIRIYORLAR KORUMANIN AYAKLARI KOPUYOR

-ÖKK komutanı korumalarını çağırıyor . Araçlarla yanına ulaşmaya çalışan ekibe kobra ile havadan saldırıyorlar . Korumalar yaralanıyor . Bir koruma astsubayının Ayakları bu saldırı sonucunda koptu . Komutan yanına alabileceği yakın arkadaşlarını aradı .

KOMUTAN ARKADAŞLARINI YARDIMA ÇAĞIRIYOR

-ÖKK bütün birimleri Türkiye , Suriye ve Irak ta bulunduğundan Ankara'da çok az Sayıda bir personel bulunuyor.

-Astsubayların yanında yalnızca beylik tabancaları var Yakın gördükleri birimlerden kaleş ve tüfek alıyorlar.

KARAHGAHI ŞEHİT VEREREK ALIYORLAR

Karargâhı almak için modern Silahları olan cuntacılara saldırıyorlar . Yaralı veriyorlar . Sonunda cuntacıları yakalıyorlar. Ardından ÖKK karargâhı darbeyi önlemek için komuta merkezine çevriliyor .

GENELKURMAY BAŞKANI HULUSİ AKAR NASIL KURTARILDI?

Mete Yarar, Genelkurmay Başkanı'nın nasıl kurtarıldığını da anlattı. Komutanları korumakla görevli olan Özel Kuvvetler Hulusi Akar'ın esir alınmasını onur meselesi yapıyor. Akıncı hava üssüne ağır silahlar karşılarına dikilmesine rağmen giriyorlar. Çatışarak ve şehit vererek Akar'ı kurtarıyorlar. Mete Yarar'ın aktardığına göre Fethullahçı darbecilerle çatışırken en fazla şehit veren birimlerden biri de Özel Kuvvetler oldu.

MARMARİS'E GİDENLER BORDO BERELİ DEĞİL

-Marmaris'e Cumhurbaşkanı'na saldırmak için gidenler. Izmirden Hv kuvvetlerine ait 4 helikopter ve onların MAK Timleri. Özel kuvvetler , SAT veya SAS la ilgisi yok .