BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,34
HABER /  GÜNCEL

Hulusi Akar'ın boynundaki iz ve yüzündeki ifadenin manası

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar darbe girişiminde esir alınan isimdi. Darbeye direndiği için başına silah dayanan Hulusi Akar askerinin gözünde kahraman oldu.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar FETÖ askerleri tarafından esir alınmaya çalışılınca karşı koymuş canı pahasına direnmişti. Hulusi Akar'ın bu direnişi darbe girişiminin kırılma noktalarından biriydi.

Hulusi Akar başına dayanan silahla o darbe bildirisine imza atmış olsaydı bugün Türkiye farklı bir günü yaşıyor olurdu.

Darbeciler istediklerini yaptırmak için kemerle boğazını bile sıkmışlardı. Genelkurmay Başkanı'nın boynundaki o iz askerleri için gurur kaynağı oldu.

BOYNUNDAKİ MORLUK MADALYASI

CNN Türk ekranında eski bordo bereli Mete Yarar 'O gece hepimiz sabaha kadar ağladık. Bu adamlar asker değildi. Asker olanlar direndiler. Genelkurmay Başkanı'nın boynundaki izler onun madalyasıdır. O direndiği için o adamlar komutayı alamadılar. Niye utanıyorsun o senin madalyan onurun aç kardeşim. Öldürüleceğini bile bile imzayı atmadı. O adam Nusaybin'deki operasyonda en öndeydi. Bir gün bile karargahta oturmadı' dedi.

HULUSİ AKAR'IN YÜZÜNDEKİ O İFADE

Hulusi Akar'ın boynundaki iz kadar yüzündeki ifade de çarpıcıydı. O ifadeyi Mete Yarar özetledi;

-"Yüzündeki ifadeyi gördüm. En yakın adamı tarafından satılmış olma duygusunun ifadesi. Çünkü o şuna inanır biz silah arkadaşıyız. Canımı teslim ediyoruz arkadaşıma. Onun gözündeki acıyı gördüm, sabaha kadar ağladık biz."

İHANET EN YAKININDAKİNDEN GELDİ

Hulisi Akar'ın yüzüne oturan acı dolu ifadenin bir sebebi de en yakınındakinin dahi ihanetine uğramış olması.

DARBE GECESİ NELER OLMUŞ NELER?

Darbe gecesine dair hiç bilinmeyenleri de Mete Yarar anlattı. Akıllara durgunluk veren bilgiler var.