BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,06
HABER /  GÜNCEL

Gerçek darbe planı ortaya çıktı! 03.00'te başlayıp...

Darbe girişimi son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Sürdürülen soruşturma kapsamında 'Darbe Planına ulaşıldı ve ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Abone ol

Darbe girişimi sonrası gelen son haberler var. DARBE girişimine ilişkin sürdürülen soruşturmada Ankara Savcılığı, “Darbe planına” ulaştı. Soruşturma dosyasında yer alan “Harekat Yıldırım Planı” isimli planda darbe sonrasında atılacak adımlar 20 maddeden izah ediliyor.

Planda, “Tüm valiler görevden alınmıştır. Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri illerine ait vali ve büyükşehir belediye başkanları Yurtta Sulh Konseyi tarafından ivedilikle atandırılmıştır. Diğer iller ve ilçelerdeki Vali, kaymakam ile gerek görülen belediye başkanlarının yerine görevlendirmeler Sıkıyönetim Komutanları tarafından yapılacaktır. Önümüzdeki günlerde tüm il ilçe vali, kaymakam ve belediye başkanları için atamalar Yurtta Sulh Konseyi tarafından yapılacaktır” deniliyor.



Planın, 15 Temmuz günü birliklere gönderildiği anlaşıldı. Yurtta Sulh Konseyi Başkanı imzasını taşıyan planda “Sıkıyönetim Komutanlıklar Listesi”, “Sıkıyönetim Mahkemeleri görevlendirme listesi”, “Ankara ve İstanbul Şehirleri Asayişe Takviye Planı” ve “Diğer atamalar” şeklinde ekler yer aldı.

 Planda “Kimden” bölümünün karşılığında “Genkur”, “Kime” bölümünde ise “MAGG 5101 Tüm Bakanlıklar”, “Konu” başlığında ise “Sıkıyönetim Direktifi” ifadeleri yer aldı. 3 Sayfalık darbe planında “Kaleme alan” bölümünün karşılığında ise Kurmay Albay Cemil Turhan ismi yer aldı.

Meclis’in fesh edildiği, siyasi partilerin faaliyetlerinin sonlandırıldığı belirtilen planda, “...TSK, Cumhuriyetin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ortadan kaldırmak, yolsuzluk ve terörün önüne geçebilmek amacıyla 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 03.00 itibari ile yönetime el koymuştur” deniliyor.