BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.480,21
HABER /  GÜNCEL

Bomba iddia! ABD, Türkiye'ye 'elçini çek' mi diyecek?

Türk medyasında son dönemde Washington'u en yakından takip eden isim olan Serdar Turgut, "Türkiye’den elçisini çekmesinin istenmesinin sürpriz olmayacağı da söylenmeye başlandı Washington’da" dedi.

Abone ol

Habertürk gazetesi Washington Temsilcisi Serdar Turgut, ABD ile yaşanan vize krizinin daha da ileriye gidebileceğini belirtip, Washington kulislerinde konuşulan çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi: "Türkiye’den elçisini çekmesinin istenmesinin sürpriz olmayacağı da söylenmeye başlandı Washington’da."

Türk medyasında son dönemde ABD Başkenti'ni en iyi takip eden isimlerin başında gelen Serdar Turgut, "Ankara’ya henüz resmen bir elçi atamamış olan ve diplomatik işleri maslahatgüzar seviyesinde yürüten Amerika, bu vize işini kısa sürede çözmeye şu anda niyetli değil gözüküyor" dedi.

TÜRKÇE BİLİYOR AMA KURSA BAŞLADI, NE ZAMAN BİTER BİLİNMEZ!

ABD'nin Türkiye'ye atamayı düşündüğü diplomatın Türkçe bilmesine rağmen yeniden Türkçe kursuna başladığını belirten Serdar Turgut şöyle devam etti: "... istihbarat kökenli diplomat o tarihten bu yana Türkçe zaten bilmesine rağmen yeniden Türkçe kursları almaya başladı ve bu dersin ne zaman biteceği de belli değil. Yani adam sonunda Türkçe’yi hepimizden daha iyi konuşur hale gelebilir. Amerika siyasi tavrı nedeniyle elçi atamasını geciktiriyor."

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİNİN DURUMU

Washinton kulislerindeki Türk Büyükelçi ile ilgili konuşulanları ise Serdar Turgut'un köşesine şöyle yansıdı:

"Rezidans önünde çıkan kavga gününden bu yana Türkiye’nin Washington elçisinin gönderilmesi yönünde Konge’den baskı vardı. Son tırmanan vize krizi nedeniyle bu baskının daha da artması bekleniyor ve konunun yeniden yönetimin gündemine girmesi ve Türkiye’den elçisini çekmesinin istenmesinin sürpriz olmayacağı da söylenmeye başlandı Washington’da."