BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

ABD'ye zor soru: Reza Zarrab sizin 'siyasi rehine'niz mi?

ABD, PKK ve FETÖ'den tutuklanan çalışanları için "siyasi rehine" benzetmesi yaptı. Sabah yazarı Mahmut Övür de, Reza Zarrab'ın tutuklanması ve Zafer Çağlayan kararını hatırlatıp "Reza Zarrab sizin siyasi rehineniz mi?" diye sordu.

Abone ol

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'un FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanması, ardından bir başka konsolosluk çalışanı N.M.C'nin de FETÖ soruşturması kapsamında ifade için savcılığa davet edilmesiyle ilgili gerilim sürüyor.

ABD'liler'in, Metin Topuz'u için "siyasi rehine" olarak tanımladıklarını belirten Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, çok çarpıcı bir soruşu gündeme getirdi: "Peki, bu durumda Rıza Sarraf ve tutuklanmak istenen diğer isimler ne oluyor? Onlar da sizin rehineleriniz mi?"

ABD ARTIK GİZLİ İŞLERİNİ SÜRDÜRMEKTE ZORLANIYOR

ABD'nin vize kısıtlaması için "Bırakın hukuk devleti olmayı, hukuka biraz saygılı her devlet, süreci şaşkınlıkla izliyor" diyen Mahmut Övür, Adana Konsolosluğu görevlisinin PKK'dan, Metin Topuz'un FETÖ'den tutuklanmasını hatırlatıp, "Bütün bunlar, Türkiye içinde artık ABD'nin eskisi gibi rahat hareket edemeyeceğinin işareti. Bırakın geçmişteki gibi MİT'i, Özel Harp Dairesi'ni çiftlikleri gibi kullanmayı, artık gizli ilişkileri bile sürdürmekte zorlanıyor" dedi.

RIZA SARRAF SİZİN 'SİYASİ REHİNE'NİZ Mİ?

"Sahip çıktığı isimler suçsuz bile olsa ABD, aşırı bir tavır takınarak uluslararası hukuku ayaklar altına alıyor" diyen Mahmut Övür şöyle devam etti: "Oysa kendisi Rıza Sarraf olayını gerekçe göstererek eski Bakan Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan için tutuklama kararı çıkartıyor, hatta asılsız iddialarla Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı Ekim Alptekin hakkında soruşturma açıyor. Ve ABD'liler, tutuklanan adamları Metin Topuz'u 'siyasi rehine' olarak tanımlıyor. Peki, bu durumda Rıza Sarraf ve tutuklanmak istenen diğer isimler ne oluyor? Onlar da sizin rehineleriniz mi?"

ABD İÇİN ÇALIŞMA CESARETİ OLAN TÜRKLER!

Mahmut Övür, ABD'nin pervasızlığını göstermek için de tutuklanan isimlerle ilgili yaptıkları "ABD için çalışma cesaretinde bulunan Türkler tutuklanıyor." açıklamasına dikkat çekti.