BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.517,76
HABER /  GÜNCEL

Boğazından canlı sülük çıktı

Köyündeki göletten su içti, bir kaç gün sonra hayatı karardı. İşte Cumali Akgöz'ün başından geçen ilginç olay!

Abone ol Hakkarili Cumali Akgöz, 20 gün önce köyde gölleten içtiği sudan sonra boğazından kan gelmeye başladığını belirterek hastaneye başvurdu. Yapılan tedavilerden sonra iyileşmeyen Akgöz, Van'a sevk edildikten sonra boğazında canlı sülük olduğu tespit edildi.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahale sonucunda Akgöz'ün boğazından 7 cm uzunluğundaki canlı sülük alındı.

Hakkari'de yaşayan 13 yaşındaki Cumali Akgöz, 20 gün önce akrabalarını ziyaret etmek için Çobanoğlu köyüne gitti. Burada gölleten su içtikten sonra boğazından rahatsızlık oluşmaya başlayan Akgöz, Hakkari'ye dönünce doktora başvurdu.

Kendisine uygulanan tedavilere sonuç vermemesi ve rahatsızlığının sona ermesinden sonra tekrar doktora giden Akgöz, bu kez Van Çocuk Hastanesi'ne sevkedildi. Çocuk Hastanesi'nde yapılan ilk müdahaleden sonra Akgöz, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Servisi'ne sevkedildi.

Hastanede Akgöz'ü muayene eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Fatih Garça, köyde içtiği sudan sonra rahatsızlandığını öğrenince endovizyon denilen kameralı görüntüleme cihazı ile genzine yapışık bir cisim tespit etti.

Garça, hastanın uzun süre şikayetinden sonra kendisinden kansızlık oluşmaya başladığını belirterek, "Burun ve genzini uyuşturduktan sonra sülüğü canlı olarak genzinden çıkardım. Sülük 6 -7 cm uzunluğundaydı. Bu rahatsızlığından kurtulmuş oldu. Vatandaşlarımız temizliğinden emin olmadıkları suları içmemelidir." dedi.