BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.512,43
HABER /  POLİTİKA

Şahinden savcılara sinyal

Deniz Feneri davasının Türkiye ayağının soruşturulması için Adalet Bakanı Şahin Şahin sinyali verdi.

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Almanya'da görülen Deniz Feneri e. V Derneği davasıyla ilgili olarak, ''Zannediyorum cumhuriyet savcıları bu dosyayı Almanya'dan talep edecektir. Bu talep Adalet Bakanlığı kanalıyla yapılacaktır. Cumhuriyet savcılarından böyle bir talep geldiğinde bakanlığım kısa sürede bunun gereğini yerine getirecektir'' dedi.

Türkiye-Endonezya 7. dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Almanya'daki Deniz Feneri davasında Alman savcının, ''Esas sorumlular Türkiye'de'' yönündeki sözünün hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

''Bu, cumhuriyet savcılarının görev alanına giren bir beyandır. Nitekim cumhuriyet savcılığı zaten soruşturma başlatmıştı. Zannediyorum bu dosyayı Almanya'dan talep edecektir. Bu talebi Adalet Bakanlığı kanalı ile yapacaktır. Cumhuriyet savcılığından böyle bir talep geldiğinde bakanlığım kısa sürede bunun gereğini yerine getirecektir.''

Davada dile getirilen bütün iddiaların Türkiye'de cumhuriyet savcıları ve bağımsız yargı organları tarafından incelenmesi gerektiği kanaatinde olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, ''Bu konuda cumhuriyet savcılarının gereğini yapacağına inanıyorum'' dedi.

Bakan Şahin, bir gazetecinin, ''Ankara cumhuriyet Başsavcılığından bilgi alacağınızı söylemiştiniz'' sözü üzerine, ''Dosya henüz gelmedi, geldiğinde alacağım. Cumhuriyet Savcıları ne yapacaklarını bilirler'' diye konuştu.

Bakan Şahin, konuyla ilgili Alman makamlarından gelecek talepleri de değerlendireceklerini belirterek, şöyle devam etti:

''Bakanlığımın görev alanıyla ilgili başvuru olursa mutlaka değerlendirilir. Zannediyorum Deniz Feneri, dernekler kanununa tabi olduğu için ilgili daire başkanlığı da İçişleri Bakanlığında olduğu için böyle bir soruya sanıyorum İçişleri Bakanlığı yanıt vermiştir.''

Ergenekon davası zanlılarından, tutukevinde bulunan Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un geçirdiği kazayla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığının sorulması üzerine de, Adalet Bakanı Şahin, bakanlığında bu yönde bir soruşturmanın şu ana kadar açılmadığını belirterek, şunları söyledi:

''Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Vekilinden aldığım bilgi, dubleks tarzdaki bir koğuştan merdivenden inerken düştüğü, yaralandığı ve beyin kanaması geçirdiği yönünde. Kendisi şu anda hastanede kontrol altında, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bakanlık olarak şu aşamada yapacağımız bir şey yok.''