BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

Susuzluktan okula gidemiyorlar

Silvan'ın boyunlu köyündeki 450 öğrenci, suların akmaması nedeniyle okula gitmiyor

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı 3 köyden öğrencilerin geldiği taşıma merkezli Boyunlu köyünde susuzluk nedeniyle öğrenciler okula gitmiyor.

Edinilen bilgiye göre, Keklikdere, Onbaşılar, Görentepe köylerinden de öğrencilerin geldiği taşıma merkezli Boyunlu köyünde yaşanan su sıkıntısının giderilememesi eğitime de yansıdı. Toplam 450 öğrencinin okuduğu ve 17 öğretmenin görev yaptığı Boyunlu köyünde, susuzluk nedeniyle öğrenciler okula gitmemeye başladı. Özellikle son bir haftadır hiç bir öğrencinin okula gitmediği bildirildi.

Boyunlu Köyü İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerinden Besra İlaiz (13), geçen yıldan bu yana okulda su sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Su olamadığı için okul tuvaletlerinin kapalı olduğunu belirten İlaiz, ''Her taraf pislik içerisinde. Köyde tek çeşme var, orada da saatlerce sıra bekleyip, ancak evimize su götürebiliyoruz. Her günümüz böyle geçiyor. Su taşımak yerine, ders çalışmak istiyoruz'' dedi.

Boyunlu Köyü İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Hanifi Menteş de, köylerinin su sorunu olduğunu bildirdi.

Okulda su olmadığı için çocuklarının okula gitmediğini ifade eden Menteş, şöyle dedi:

''Bu okulda 450 öğrenci eğitim görüyor. Okulda su olmadığı için tuvaletler kapalı. Ben kendi çocuğumu bile okula gitmesi için ikna edemedim. Diğer öğrencileri okula gitmeleri için nasıl ikna edeyim. Diğer çocuklar okula gitmek istese bile benim çocuğum okula gitmez, okulda su, tuvalet ve lavabo sorunu varken ben nasıl göndereyim? Eğer bu su sorunumuza bir çare bulunmaz ise seçimlerde oy kullanmayarak seçim sandıklarını boş göndereceğiz.''


''SORUN ÇÖZÜLECEK''


Silvan Kaymakamı Veysel Beyru ise, daha önce KÖYDES kapsamında köylere su götürdüklerini, sondaj kuyusu açtıklarını söyledi.

Fakat bu yıl yaşanan kuraklık sonucu kuyuların kuruduğunu belirten Beyru, yaklaşık 4 aydır yaşanan sorunun çözümü için çaba harcandığını kaydetti.

Beyru şöyle dedi:

''Açtığımız kuyular kurudu. Köyde başka kuyular açmaya çalıştık, ancak suya ulaşılamadı. Yapılan sondajlardan sonuç alınamadı. Kaymakamlık olarak sorunun çözümü için yoğun çaba harcıyoruz. Sorun çözülecek. Su yüzünden okula gitmeyen öğrencilerimiz için geçici olarak tankerlerle sorunu çözeceğiz. Kaymakamlık olarak daha önce de yaptığımız gibi bir tanker kiralayıp okulun mevcut deposunu doldurarak su sorununu çözeceğiz. Ancak, sonunun tamamen çözümlenmesi için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''