BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.504,82
HABER /  SAĞLIK

Bu adam penisinden korkuyor!

Anlatılanların tümü doğru! 45'lik Erol Çam, penisinin içine kaçacağından korkuyor. Bu nedenle iş göremez raporu bile var.

Abone ol Herhangi bir ulaşım aracına binince penisinin içeri kaçıp yok olacağından korkan İzmirli Erol Çam, malûlen emeklilik için mahkemeye başvurdu ama hâkim “İstanbul Adli Tıp’a görün” diye tutturdu. Yeni hâkimin gelmesiyle şanssız adam için emeklilik umudu doğdu.

45 yaşındaki izmirli mobilyacı Erol Çam, 12 yıl önce bir otomobil yolculuğu sırasında penisinin içine kaçarak yok olacağı endişesine kapılarak kaskatı kesildi. Yaşadığı korkunun sürekli tekrarlanması üzerine Erol Çam, bir daha ne otomobile ne otobüse ne de bisiklete binebildi. Her yere yürüyerek gitmek zorunda kalan şanssız adamın yaya olarak gidebildiği alanlar dışında tüm dünyayla bağlantısı kesildi.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, 4 yıl önce Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ‘koro sendromu’ teşhisi konuldu. ‘Hastalık nedeniyle hayatını kazanamaz’ raporu aldı. Malulen emekliye ayrıldı ama hastaneye gidemeyince emeklilik hakkını kaybetti. Yeniden maaşını alabilmek için 5 yıl önce dava açan Çam’ı hâkim İstanbul Adli Tıp’a sevk etti. Araca binemediğini belirtmesine rağmen hakim bu kararında direndi. Bu süre boyunca dava sürümcemede kaldı. Ancak, Çam’a yeni umut davaya bakan hâkimin emekli olmasıyla geldi. Yeni hâkim Çam’dan İstanbul’a gitmesini istemezse emeklilik hakkı kazanabilecek.
NEDEN BU KORKUYA KAPILDI?
Erol Çam çektiklerini anlattı: ''Bu sorunumun nedeni çocukluğuma dayanıyor. Küçük yaşlarda babam ile annem arasındaki aile sorunlarına sık sık tanık oldum. Gördüklerimi hep içime attım. Aylarca gizli gizli ağlayıp durdum. Bu üzüntü yıllar sonra beni sağlığımdan etti. Hayatım kâbusa dönüştü. Hastalığım nedeniyle aile kuramadım, bundan sonra da kurmayı düşünmüyorum.''

KORO SENDROMU NEDİR?
Genelde Uzakdoğu ülkelerinde görülen ve ‘Koro Sendromu’ diye bilinen bu rahatsızlığın başlıca özelliği, bir panik atağının çıkması durumunda, yardım alamayacağı ya da kaçmanın zor olabileceği durumlarda bulunmaktan endişe duymaktır. Bu korkular arasında, evin dışında ya da evde tek başına kalma, kalabalık bir ortamda bulunma, araba, otobüs ve uçakla yolculuk etme ya da asansöre binme sayılabilir. Bu bozukluklar bazı kültürlere özgü atipik formlarını içerir. Doktorlar, Çam’da görülen bozukluğun daha çok Uzakdoğu’da rastlanan Koro Sendromu olduğunu belirtti.