BIST 9.759
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.418,64
HABER /  GÜNCEL

Boğayı alana, koç bedava!

Kurbanlıkta da kampanya dönemi başladı. Boğa alana koç, çamaşır makinesi bedava.

Abone ol Samsun'da yanında çamaşır makinesi, buzdolabı ve koltuk takımı promosyon olarak verilecek 2 ton ağırlığındaki kurbanlık boğa, davul zurna eşliğinde oluşturulan konvoyla hayvan pazarına getirildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı hazırlıkları devam ederken hayvan pazarları ilginç görüntülere sahne oluyor.

Merkez Tepecik köyünde besicilik yapan Orhan Kütür, yaklaşık iki yıldır beslediği, canlı ağırlığı yaklaşık 2 ton olan boğasını satabilmek için ilginç bir yönteme başvurdu

Kütür, 25 bin YTL istediği boğayı satın alana yanında 2 koç, 1 çamaşır makinesi, 1 buzdolabı ve 1 koltuk takımı hediye ediyor.

Boğayı hayvan pazarına götürmek için önce boğayı ve kamyoneti süsleyen Kütür, yanındaki arkadaşlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde birkaç araçlık konvoyla Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki hayvan pazarına geldi.

Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Kütür'ün boğasına Şefik Rengin adlı kişi talip oldu. Kütür'ün 25 bin YTL istediği boğaya açılış olarak 20 bin YTL verildi. Aracıların da araya girmesiyle uzun süren pazarlık sonrası, Rengin boğaya en son 24 bin 500 verdi, ancak satıcı 25 bin YTL'den aşağıya razı olmadı.

Boğasını doğal ortamda beslediğini belirten Kütür, ''iki yıldır boğayı suni yem vermeden besledim. Onun için bu fiyatı istiyorum. Geçen yıl da bir boğamı böyle bir promosyonla satışa çıkarmıştım'' dedi.