BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  GÜNCEL

Bitlis ve Diyarbakır'dan acı haber: 3 şehit!

Terör örgütü PKK, Diyarbakır ve Bitlis'te 3 askeri şehit etti. Bitlis'te araziye yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1 asker şehit olurken, 9 asker yaralandı. Sur'da da tuzaklanan bombanın patlatılmasıyla bir uzman çavuş şehit düştü.

Abone ol

Bitlis ve Diyarbakır'da el yapımı bombalar nedeniyle 3 asker şehit düştü. Bitlis'te kırsal alanda yürütülen arama, tarama çalışmaları sırasında araziye yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu bir asker şehit düşerken, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda da bir uzman çavuş şehit oldu.

Bitlis'te askerlerin Çeltikli Karakolu yakınlarındaki Sehi Ormanlarında arazi arama tarama çalışmaları sırasında, teröristler araziye yerleştirdiği el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla inflak ettirdi. Meydana gelen patlamada 1 asker şehit oldu, 9 asker ise yaralandı. Yaralı askerler helikopterle kaldırıldığı Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralı askerlerin durumları hakkında hastane yetkililerden bilgi alırken, bölgede ise hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

DİYARBAKIR'IN SUR İLÇESİNDE ŞEHİT VAR

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde hendeklerin kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar sürerken, bu akşam bölgeden bir şehit haberi daha geldi.

İlçenin Hasırlı mahallesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri ile PKK'lı bir grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken bölücü terör örgütü üyelerinin daha önce tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı (EYP) infilak ettirmeleri sonucu Diyarbakır Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuş ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenen asker, yolda şehit oldu. Halen patlama ve silah seslerinin duyulduğu bölgede çatışmaların devam ettiği belirtildi.