BIST 10.219
DOLAR 32,23
EURO 34,73
ALTIN 2.446,01
HABER /  EKONOMİ

Bircom mobil yazılımda atama

Bircom’da Mobil Yazılımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na Tolga Seçilmiş atandı

Abone ol

Telekomünikasyon sektörünün deneyimli markası Bircom’da
Mobil Yazılımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Tolga Seçilmiş atandı.

Telekomünikasyon sektörünün deneyimli markası Bircom’un Mobil Yazılımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığını Tolga Seçilmiş üstlendi. Tolga Seçilmiş, Bircom bünyesinde ağırlıklı olarak mobil kullanıma yönelik geliştirilecek yazılım projelerinden sorumlu olacak ve iş geliştirme çalışmaları ile teknik ekiplerin idaresini üstlenecek.

Bircom’un telekomünikasyon alanında çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu belirten Seçilmiş, mobil yazılım alanında yenilikçi projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi: “Cep telefonu ve mobil cihazlar iletişimimizi sağlamanın yanı sıra artık fonksiyonel iş çözümlerini de barındıran kişisel birer ofise dönüşmüş bulunuyor. Bu dönüşümde demografik grupların ilgisi oldukça yüksek. Özellikle de Türkiye’de çok umut verici gelişmelerden söz etmemiz mümkün. Bircom olarak gelişen teknoloji doğrultusunda mobil alana yönelik projelere imza atacak özel bir yazılım ekibine sahibiz. Mobil yazılım konusunda yapacağımız hamleyle kurumların mobil iletişim ihtiyaçlarına en nitelikli çözümleri sunmayı amaçlıyoruz.”

1973 yılında doğan Tolga Seçilmiş, 1997 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel meslek hayatına 1995 yılında Ark Mühendislik’te başlayan Seçilmiş, 1997 – 1999 yılları arasında Ant Eğitim ve Danışmanlık ve Bilmerk’te eğitmen olarak görev yaptı. 1999 yılında ES Bilgisayar bünyesine katıllan Tolga Seçilmiş, bu şirkette 9 yıl süreyle sırasıyla Yazılım Test Mühendisi, Yazılım Test Ekibi ve Teknik Grup Müdürlüğü, İş Geliştirme Müdürlüğü ve Kahire Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

2005 Mayıs ayında ABD’nin Boston kentinde düzenlenen LISA Summit konferansında “Multimedia Content Localization”, 2005 Aralık – 2007 Mayıs tarihleri arasında ise Boğaziçi Üniversitesi’nde “Globalization, Internationalization ve Localization” konulu seminerler verdi. 2007 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak “Localization” ve “Multimedia Content Localization” konularında ders veren Seçilmiş, 2008 yılı itibariyle Bircom’a Mobil Yazılımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Bircom Mobile Direktörü olarak atandı. Seçilmiş, Bircom’da iş geliştirme, yazılım geliştirme ve teknik ekiplerin yönetiminden sorumlu olacak.