BIST 10.330
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.456,02
HABER /  SPOR

Beşiktaşın sırrını Dilmen çözdü

Rıdvan Dilmen 12. hafta sonunda 4 büyüklerin fotoğrafını çekti. Usta yorumcu takımların şansını böyle değerlendirdi.

Abone ol Rıdvan Dilmen şampiyonluk için Fenerbahçe'ye şans tanımadı. Galatarasay için ise "Başarılı olduğun zaman Galatasaray ruhu oluyor. Ne ruhuysa bu anlamadım, gidip geliyor" ifadelerini kullandı.

Şampiyonluk yarışında Beşiktaş va Trabzon'u önde gördü. Dilmen'e göre Beşiktaş'ın sırrı Sivok'ta, Trabzon takviye yaparsa mutlu sona ulaşabilir.

NTV ve NTV Spor'da yayınlanan % 100 Futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen, 12. hafta maçlarını değerlendirdi. 

FENERBAHÇE: DEPLASMANA GİDEN ANADOLU TAKIMI

"Alex, Deivid, Emre ve Güiza'nın her maç çok iyi oynaması gerekiyor. Fizik durumları Süper Ligi kaldıracak kapsitede değil. Fenerbahçe Ankara'da deplasmana giden bir Anadolu takımı gibiydi. Şampiyonluk için sadece derbileri kazanmak yetmez. Anadolu maçlarını kazanamayan Fenerbahçe şampiyon olamaz. Bu yarışın içinde olamaz. Daha çok puan kaybeder. Her deplasman maçı Fenerbahçe için zor olur."

GALATASARAY: RUH GİDİP GELİYOR

"Yorumlanacak hiç bir şey yok, hakikaten kötü maç oldu. Galatasaray güçlenmesi gerekirken geriye gidiyor. Başarılı olduğun zaman Galatasaray ruhu oluyor. Ne ruhuysa bu anlamadım, gidip geliyor. Ruh yoktur futbolda profesyonellik vardır. Galatasaray'da ve Fenerbahçe'de başkanından antrenörüne ve futbolcusuna herkes suçludur. Galatasaray'ın da Fenerbahçe'de olduğu gibi öndeki oyuncularının fizik durumları kötü. Onlar iş yaparsa kazanıyorlar. Bu kadar basit olmamalı."

TRABZONSPOR: TAKVİYE OLURSA ŞAMPİYON OLABİLİR

"İki takımda kazanmaya oynadı. Trabzonspor eski yıllardaki gibi müthiş bir 10 dakika oynadı. Ancak golü bulamayınca Sivas dengeyi kurdu. Trabzonspor kilidi zor açıyor. Bir türlü öne geçemiyor oyunun başında. Orta sahada alternatif oyuncuları yok. Kadro derinliği olmamasının sıkıntısı yaşanıyor. Geçen yıl büyük maç kazanamayan Sivas da bu sene büyüklere yenilmedi. Bu onlar için artı bir durum. İki takımın savunmasının ortasında oynayan oyuncular çok iyi oynadı. Trabzonspor'un mazisi ve özgüveni var, Sonlara kadar yarışta olurlarsa geçen yıl Sivas'ın yaptığı gibi değil, koparır işi. Devre arasında da kadro derinliğini artırırlarsa şampiyon olabilir."

BEŞİKTAŞ: BEŞİKTAŞ'IN SIRRI SİVOK'TA

"Cisse ve Delgado hariç herkes iyi oynadı. Tahtada 3-4-3 görünüyor ancak, rakibin durumuna göre değişiyor. Eskişehir maçında 2-5-3 oynadılar. 3-5-2'yi tersten oynadı. Zapo ve Toraman'ın bu sistemde çok dikkatli oynamaları gerekiyor. Beşiktaş'ın rakiplerinin Beşiktaş'ı dikkatli analiz etmeleri gerekiyor. Beşiktaş'ın sırrı Sivok'ta, Sivok arkadan öne çıkıyor. Sivok 3 kişilik oynuyor. Agresif ve sert. Beşiktaş'ı yenmek için, çift forvet oynayıp, Sivok'u ortaya çıkartmamanız lazım."