BIST 10.335
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.459,95
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığını bayıltan sorgu

Tutuksuz sanıklardan Ayşe Asuman Özdemir duruşmada çapraz sorguda baygınlık geçirdi.

Abone ol

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 45'i tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 18'inci duruşmasına başlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı. Sevgi Erenerol'un da yer aldığı 4 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay'ın katılmadığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, Rafet Arslan, İsmail Eksik, Hayrullah Mahmud Özgür ve Zeki Yurdakul Çağman da hazır bulundu.

Duruşmaya, tutuklu sanık İsmail Yıldız'ın çapraz sorgusunun ardından tutuksuz sanıklardan Ayşe Asuman Özdemir'in sorgusuna geçildi.

ÇAPRAZ SORGUDA BAYGINLIK GEÇİRDİ
Ergenekon tutuksuz sanıklarından Ayşe Asuman Özdemir, çapraz sorgu sırasında fenalaşınca, duruşma salonundan çıkarıldı. Özdemir'e ilk müdahale, duruşma salonunun önüne getirilen ambulansta yapıldı.
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Ayşe Asuman Özdemir’in gözlenen haliyle sorularına yanıt veremeyeceğini ve duruşmadan çıkartılarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

DURUŞMA SALONU GENİŞLETİLDİ
Bu arada, duruşma salonunun arka bölümünde sürdürülen genişletme çalışmalarının tamamlandığı ve genişletilen bölümün de duruşma salonuna katıldığı, duruşma salonunda izleyici ve basın mensuplarına ayrılan sandalyelerin bu bölüme alındığı görüldü.

Öte yandan, cezaevi yerleşkesi önünde kurulan ve televizyon kanallarının yayınlarında kullandığı çadırların büyük bölümünün önceki günkü şiddetli lodosta yıkıldığı ve zarar gördüğü dikkati çekti.