BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dolmabahçeden Anıtkabire

Dolmabahçe’den Anıtkabir’e” Sergisi Rahmi M. Koç Müzesi’nde devam ediyor. Sergi için son 7 gün.

Abone ol

Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün ardından ebedi yolculuğuna uğurlanmasının kronolojik olarak sergilendiği Dolmabahçe’den Anıtkabir’e sergisi için son 7 gün. Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekleyen sergi 30 Kasım’da son bulacak.

Haliç Kıyısı’nda, tarihi bir alanda geçmişten günümüze sanayi, ulaşım ve iletişim araçlarını sergileyen Rahmi M. Koç Müzesi, yeni sergi salonunda da yerli ve yabancı pek çok sanatçının çalışmasına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Koleksiyoner Necmettin Özçelik’in uzun yıllar verdiği çabalar sonucu oluşturduğu bu kapsamlı ve değerli koleksiyon “Dolmabahçe’den Anıtkabir’e ” adı altında, Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 70. yılında sergileniyor.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda naaşını ziyaret edenlere, cenaze arabasının İstanbul’un sokaklarından Ankara’ya hareketine ve 1953 yılında Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakline kadar her aşamaya ait birbirinden çarpıcı fotoğraf ve belgelerlerle oluşturulan Sergide ayrıca, dönemin gazeteleri, farklı yıllarda yapılan 10 Kasım anma törenlerine ait belge ve fotoğraflar da ziyaretçilere gösteriliyor.

Sergi alanında fotoğraflar dışında; Atatürk’ün ölümü sonrası diğer devlet adamlarının ilettikleri mesajlar, yurt içi ve yurt dışındaki ülkelerin bastırdığı özel pullar ve İsmet İnönü’nün Atatürk’ün ölümü üzerine yazmış olduğu metin serginin dikkat çekecek diğer önemli bölümleri arasında geliyor.

Geniş bir fotoğraf arşivi ve o döneme ait gazetelerden oluşan bu özel sergiyi 30 Kasım tarihine kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaret edebilirsiniz.