BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir kilo toz BİR OTOBOS

Bir turizm firmasının otobüsünde 1 milyon 'Captogon' hapı ele geçirildi. Firma sahibi gözaltına alındı!

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı (KOM) ekipleri, İstanbul'da gerçekleştirdikleri bir operasyonda 1 milyon 87 bin adet ”Captagon” hapı ele geçirdiler.

Olayla ilgili aralarında bir turizm firmasının yönetim kurulunun başkanının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bulgaristan'dan Ortadoğu ülkelerine sentetik uyuşturucu kaçakçılığı yapan kişiler olduğu bilgisine ulaşan KOM ekipleri, söz konusu kişilere yönelik çalışma başlattı.

Yaklaşık 6 ay önce başlatılan çalışmalarda olayla ilgisi olan kişilerin telefonları takibe alındı. Söz konusu kişilerin telefon konuşmalarında şifreli konuştuklarını ve kaçakçılık olayını organize ettiklerini belirleyen ekipler, suç örgütünün şifreli ve imalı konuşmalarını deşifre ederek, Bulgaristan'dan Türkiye'ye getirilecek ”Captagon” hapın önce Suriye'ye ardından da diğer Ortadoğu ülkelerine götürüleceğini öğrendi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI
Uyuşturucunun, Edirne Kapıkule'den Türkiye'ye girdiğini belirleyen ekipler operasyon başlattı. Yakın takibe alınan uyuşturucu hap yüklü araç, İstanbul'da durdurularak arandı.

Yapılan aramada değişik bölmelere “zulalanmış” 1 milyon 87 bin hap ele geçirildi. Uyuşturucu taşıyan TIR'ın, turizm, uluslararası nakliyat ve inşaat işlerinde faaliyet gösteren bir aileye ait nakliyat firmasına kayıtlı olduğu belirlendi. Uyuşturucunun yakalanması ile daha önce bağlantıları ve adresleri belirlenen şebekenin üyeleri de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

Söz konusu ailenin oturduğu Kilis'te 7, Mersin'de 3, İstanbul'da 4, Kırklareli'nde 1 olmak üzere 15 kişi yakalanırken, 3 kişinin ise arandığı öğrenildi. Yakalananlardan 10'unun aile üyesi olduğu kaydedildi. Yapılan operasyonda, uyuşturucu kaçakçılığı organizasyonunu yönettiği iddia edilen turizm firmasının Yönetim Kurulu Başkanı C.H. de gözaltına alındı.

Yakalananlar arasında uyuşturucunun Bulgaristan ayağını yöneten 1 Bulgar vatandaşının da bulunduğu tespit edildi.

EMNİYET, YILIN İLK YARISINDA 7 MİLYON HAP ELE GEÇİRDİ
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ekiplerinin düzenledikleri operasyonlarda 2005 yılında 5 milyon 600 bin uyuşturucu hap yakalanırken, bu yılın ilk 6 ayında söz konusu rakamın aşıldığı ve 7 milyondan fazla uyuşturucu hapın ele geçirildiği öğrenildi.

AA