BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  MEDYA

Bir hayali röportaj vakası daha

Gün geçmiyor ki Türk ya da dünya basınında bir hayali röportaj yapılmasın...

Abone ol

Zaman zaman Türk ya da dünya basınında hayali röportajlar haber konusu olurlar. İşte onlardan birisi de yine Fransa'da yaşandı.

Fransa'daki Uluslararası Politika dergisinin Temmuz sayısında, 2008 yılında ABD'de yapılacak başkanlık seçiminde aday olması beklenen Demokrat Barack Obama ile hayali bir röportajın yayımlandığı ortaya çıktı. Dergi yönetimi, röportajın kendilerine ABD'den sürekli haber ve yorum gönderen Alexis Debat tarafından gönderildiğini, kendisine güvendikleri için röportajı yayımlamakta tereddüt etmediklerini açıkladı.

KENDİSİNE ULAŞILAMIYOR

Derginin yazı işleri müdürü, Alexis Debat'ı istihbarat ve terör uzmanı olarak tanıdıklarını ve son beş yılda önemli Amerikalı şahsiyetlerle yaptığı röportajlara sayfalarında düzenli yer verdiklerini söyledi. Obama'nın yakın çevresinden bir kişinin röportajdan şüphelenmesi ve yine kendilerine ABD'de çalışan bir gazetecinin durumu bildirmesi üzerine gerçeğin ortaya çıktığını belirten yazı işleri müdürü, okuyuculardan özür diledi. Yazı işleri müdürü tüm çabalara karşın Debat'a ulaşamadıklarını da sözlerine ekledi.