BIST 10.644
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.503,24
HABER /  GÜNCEL

Sarıyer Belediyesine ABD ziyareti

ABD’nin eski İstanbul Başkonsolos’u, Sarıyer Belediyesi'ni ziyaret etti.

Abone ol

ABD’nin eski İstanbul Başkonsolos’u Deborah K.Jones’ın görev süresinin bitmesinden sonra yeni görevine başlayan Sharon Anderholm Wiener, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün’ü makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 30 yıl önce Türkiye’de çalıştığını ve Türkiye’ye tekrar dönmekten çok mutlu olduğunu belirten Sharon Anderholm Wiener, ‘Türkiye’de 30 yıl öncesine göre çok önemli değişimler gördüm. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda çok önemli değişimler bunlar. Tek değişmeyen şey Türklerin misafirperverliği ve sıcaklığı. Bu da iki ülke arasındaki dostluğumuz için çok sevindiricidir. Özellikle bizim için önemli yetkililerden biri sizlersiniz. Çünkü Sarıyer sınırları içerisindeyiz. Aldığım bilgilere göre daha önce burada sizlerle çalışan arkadaşlarımız sizlerden çok memnun. İyi niyetle çalıştığımız sürece dostluğumuz daha da pekişir’ dedi.

Sarıyer’i ve İstanbul Boğazı’nı dünyanın bir emaneti olarak gördüğünü ve bu emaneti sonuna kadar koruma gayreti içerisinde olduklarını belirten Başkan Yusuf Tülün, ‘Bizleri ziyaret etme nezaketinde bulunduğunuz için öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. 30 yıl öncesine göre ve Türk halkı için tespitleriniz bizler için sevindiricidir. Görev süremiz içerisinde üç ADB Başkonsolosu ile çalıştık ve hepsi ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduk. Uluslararası ilişkilerde dengeler demokrasisinin sağlanmasından yanayım. Karşılıklı iyi niyet içerisinde olduğumuz sürece dostluğumuzun daha da pekişeceğine inanıyorum. Yeni görevinizde başarılar diliyorum.’dedi