BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.505,49
HABER /  GÜNCEL

Yarışta Murdoch da var

En son Wall Street Journal'ı alan Murdoch Sabah-atv ihalesine de girecek.

Abone ol

ABD merkezli News Corp.'un Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından 7 Kasım'da yapılacak Sabah ve ATV ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.

Bir ziyaret için Polonya'da bulunduğu sırada Reuters'a verdiği söyleşide Chernin, "Kesinlikle bakacağız. Teklif verip vermeyeceğimize bir ay içinde karar vereceğiz" dedi.

İHALE 7 KASIMDA

TMSF, Sabah ve atv'nin satış ihalasini 7 Kasım'da yapacak. Ön yeterliliği geçen katılımcılar için ise son teklif verme tarihi 6 Kasım 2007 olacak. Rekabet Kurulu, Doğan ve Çukurova gruplarının ihaleye giremeyeceklerini daha önce açıklamıştı. Ayrıca ihaleye girebilecek olan iki grubun ortaklarının kazanmaları durumunda yollarını ayırmaları gerekiyor.

WSJ'I 5 MİLYAR DOLARA ALDI
News Corp son olarak 5 milyar dolara dünyanın en öneli finans gazetelerinden biri olan Wall Street Journal'ı uzun bir görüşme sürecinin sonucunda bünyesine katmıştı. WSJ'yi kontrol eden Bancroft ailesi, başta editoryal bağımsızlık olmak üzere birçok konuda Rupert Murdoch'u ikna ettikten sonra satışa onay verdi. News Corp Başkanı ve COO'su Peter Chernin, TMSF tarafından yapılacak Sabah-atv ihalesine teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.