BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Binali Yıldırım'dan 'Hatıra Orman' açılışı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ardahan’da, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından kurulan TBMM 90.yıl hatıra ormanının açılış törenine katıldı.

Abone ol

Bakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada, “Doğayı çevreyi hoyratça kullanmayacaksın. Dengeyi mutlaka muhafaza etmemiz lazım” dedi.

Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Ardahan milletvekili Saffet Kaya, Vali Mustafa Tekmen Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çevre ve Orman il Müdürü Özcan Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı.

Çevre ve Orman il müdürü Öztürk 5 hektar alanda 7 bin Sarıçam fidanı dikildiğini ayrıca Yanlızçam kayak evine giden güzergah üzerinde 2 kilometrelik yolun ağaçlandırma çalışmasının yapıldığını söyledi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım konuşmasında ise konuşmasında “Çevre ve doğa konusunda batılıların gelişmiş ülkelerin yaptığı hatalara düşmemek lazım” dedi.

Yıldırım, Ardahan’ın bin bir çeşit bitki örtüsüyle harika bir konumda olduğunu söyledi. Türkiye bu tür konumların korunması gerektiğini savunduklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: “Doğayı çevreyi hoyratça kullanmayacaksın.

Dengeyi mutlaka muhafaza etmemiz lazım. Ardahan’ın bin bir bitki örtüsüyle çevre anlamında harika bir konumda. Bu değerlerimizi korumamız lazım. Bu değerlerimizi kaybettikten sonra aynısını yerine koymak hem asırlar alır, hem de, çok büyük maliyetle olur. Bu bakımda dengeli olmak gerek” dedi.

Çevre konusunda batılıların yaptığı hatalara düşmemek gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Batılıların gelişmiş ülkelerin yaptığı hatalara düşmeden, çevre değerlerini muhafaza ederek, ülkemizin halkımızın ihtiyacı olan tabi ki tesislerde yapacağız, bunlara da ihtiyacımız var. Pekala ikisini de bir arada yapabiliriz” diye konuştu.