BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.429,96
HABER /  SPOR

Bilbao geleneği bozuyor

Bask bölgesinin takımı Athletic Bilbao, geleneğini bozmak üzere.

Abone ol

İspanya'nın kuzey doğusundaki ayrılıkçı Bask bölgesinin milliyetçi takımlarından olan Athletic Bilbao, tarihinde ilk kez teknik direktörlüğe bir İspanyolu getirecek.

Athletic Bilbao'da yapılacak kulüp başkanlığına aday olan Fernando Garcia Macua ve Juan Carlos Ercoreca, seçimi kazanmaları halinde teknik direktörlüğe Sevilla doğumlu İspanyol Joaquin Caparros'u getireceklerini açıklarken, diğer aday Javier Gonzalez, Salamanca doğumlu İspanyol Vicente Del Bosque'yi teknik direktör yapacağı vaadinde bulundu.

Takımda sadece Basklı futbolcuları oynatan ve tarihinde bu zamana kadar yalnız Basklı veya yabancı teknik direktörlere görev veren Athletic Bilbao bu geleneği bozarken, taraftarların nasıl tepki vereceği merak ediliyor. Basının ilgisini, özellikle 1999-2003 yılları arasında İspanyolların sembol kulüplerinden Real Madrid'i çalıştıran, Beşiktaş'ın da eski teknik direktörü Del Bosque çekerken, İspanyol teknik adamın Athletic Bilbao'yu çalıştırma olasılığı ''bomba haber'' olarak duyuruldu.

Del Bosque, ''Gonzalez ile konuştum. Athletic'i çalıştırmak beni de heyecan yaratıyor. Çocukluktan beri beğendiğim bir kulüptür'' dedi. Athletic Bilbao'da kulüp başkanlığı seçimleri 12 Temmuz'da yapılacak.