BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.425,27
HABER /  POLİTİKA

Ağar kelle koltukta

DP Genel Başkanı Ağar, 'ip' üzerinden Erdoğan ve Bahçeli'yi eleştirdi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Ağar, ''Türkiye'de terör meselesi, camilere şehit cenazesi getirmemeyi başarmak meselesidir'' dedi. Ağar, partisince Trabzon mitinginde konuştu.

''BİRBİRLERİNE İP ATARLAR''

Ağar, ''ekonomide, dış politikada, terörde hükümetin kendisini dış güçlere teslim ettiğini'' öne sürerek, şunları kaydetti: ''Bu parti başkanları ve hükümet sadece nutuk atarlar, beyanat verirler, yere göğe sığmazlar, birbirlerine ip atarlar. Türkiye'de terör meselesi, camilere şehit cenazesi getirmemeyi başarmak meselesidir. İktidar olduğumuz vakit, bu memlekette kimsenin gururunu kıracak laf etmeye kimse cesaret edemeyecek. Bu güçlü hükümeti emekli, çiftçi, KOBİ, öğrenci, işsiz çıkaracak.''

Terörle mücadeleyi hükümetin ''yüreği yetmediği için ABD'ye havale ettiğini'' öne süren Ağar, DP iktidarında Irak'ın da, Suriye'nin de, bölgenin meselelerinin de Washington, Brüksel'den değil, Ankara'da çözüleceğini dile getirdi.

''Bunlar ip atlarken, koltukta otururken, biz teröristlerle göğüs göğüse mücadele ediyorduk'' diyen Ağar, bazı vali ve kaymakamların vatandaşların arasında ayrım yaptığını savundu. Ağar, ''Buradan onları uyarıyorum; iktidara şirin görünmek isteyenler olabilir. Parti bayrağıyla uğraşmasınlar. Yarın iktidara geliyorum. Bir kişi bırakmam. Aksini yapan ben iktidara geldiğim zaman camdan atlasın, gitsin'' diye konuştu.

''OYUN GÖRÜLDÜ''

Hükümetin 360 kişiyle cumhurbaşkanı seçemediğini ve ''bunun bir oyun olduğunu'' öne süren Ağar, şunları söyledi: ''Başbakana çağrı yapıyorum. 'Benim cumhurbaşkanı adayım Gül, Meclis Başkanı adayım Arınç' desin. Diyemez, oyun görüldü. Başbakan parti içinde rakiplerini zayıflattı. Çiftçiye, emekliye söyleyeceği bir şeyi bulunmadığı için 'bizi mağdur ettiler' dedi.

Bu coğrafyada askerin başına çuval geçirildi, çıtınız çıkmadı. Sabah akşam bayrağımızı yırttılar, gıkınız çıkmadı. Bütün bunları hallettiniz bir devlet başkanlığı kaldı. Sıfır terör aldınız bugün anaların gözünden yaşlar geliyor. Siz mi Türkiye'yi yöneteceksiniz? Bizim terörle mücadele ettiğimiz zaman bunlar iktidar olsaydı, bırakır kaçarlardı. Bizim iktidarımızın birinci yılında terör gündemin ancak 40. maddesi olur. Reklam vermekle, ip alıp vermekle terörle mücadele olmaz''