BIST 10.169
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.442,35
HABER /  POLİTİKA

AK Partililere MHP dayağı

AK Parti afişlerini asanları, MHP adayı ve partilileri beyzbol sopalarıyla dövdü.

Abone ol Bursa'da bir tanıtım şirketinde görevli 2 işçinin, AK Parti afişlerini billboardlara astıkları sırada, Milliyetçi Hareket Partisi birinci sıra milletvekili adayı ve partililer tarafından beyzbol sopalarıyla dövüldüğü öne sürüldü.

Olay, Merkez Nilüfer İlçesi Esentepe Kavşağında saat 01.30 sıralarında meydana geldi. Bir tanıtım şirketinde işçi olarak çalışan 45 yaşındaki Seyit Ali Malkoç ile 24 yaşındaki Temel Sağlam, 5'er günlük periyotlarla değiştirdikleri billboardlardaki afişleri yenilemeye başladı.

Billboardlardaki MHP afişlerini söken işçiler AK Parti afişlerini asarken, iddiaya göre bölgeden geçen MHP Bursa 1'inci sıra milletvekili adayı Necati Özensoy ve bir grup partili, işçilere MHP afişlerinin neden söküldüğünü sordu. Seyit Ali Malkoç ve Temel Sağlam afişlerin 5’er günlük periyotlarda değiştirildiğini, kavşağın 50 metre ilerisinde ise AK Parti afişlerinin kaldırılıp, yerine MHP afişlerinin asıldığını söyledi.

Buna tepki gösteren MHP’liler ile işçiler arasında tartışma başladı. Tartışma sonrası ellerinde beyzbol sopaları olduğu öne sürülen Sağlam ve Malkoç'a saldıran MHP’liler, iki işçiyi döverek uzaklaştı. İşçiler daha sonra çevredekiler tarafından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÖZENSOY: BU PROVOKASYONDUR

MHP Bursa birinci sıra milletvekili adayı Necati Özensoy suçlamaları kabul etmeyerek, provokasyonla karşı karşıya olduğunu öne sürdü. Olayın olduğu saatte, seçim programı sonrası evine gittiğini savunan Özenzoy, şöyle dedi:

“Partililerden biri bana telefon açtı ve olayın geçtiği yerde MHP pankartlarının yırtılarak üzerine AKP’nin pankartlarının yapıştırıldığını söyledi. Bunun üzerine tek başına olay yerine gittim. Kendimi tanıttım. Adımın Necati Özensoy olduğunu ve afişleri niye yırttıklarını sordum. Bu şahıslar da ‘Biz işçiyiz. Hiçbir partinin adamı değiliz.

Afiş indirdiğimiz için sizinkiler bizi dövdüler’ dediler. Ben de onlara ‘Sizin müdürünüz var mı varsa telefonunu verin görüşelim’ dedim. Daha sonra müdürleriyle görüştüğümde bana 5 günlük periyotlar halinde afişlerin asıldığını söyledi. Ben de kendisine ’Afişleri sökmeden, haber verirseniz, seçim bürosuna bildirirseniz daha iyi olur’ dedim ve oradan ayrıldım. Saat 03.30 sıralarında şirketin müdürü beni tekrar aradı. Elemanlarının dövüldüğünü ve bunu basına bildireceğini, bizi rezil edeceğini söyledi. Sonrasında ise saat 05.00 sıralarında Beşevler Polis Merkezi'nden ifademi almak üzere çağırdı. Daha sonra da saat 10.00’da Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, ifade verdim. Bizim olayla bir ilgimiz yok. Ben ve partim bu tip oyunların içine çekilmek isteniyoruz. Bu olay provokasyondur.''

Bursa'da bir reklam ajansı adına Mudanya Yolu üzerindeki reklam panolarına parti afişi astıkları sırada bir grubun sopalı saldırısına uğrayarak yaralanan iki işçinin tedavisi sürüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, partisinin milletvekili adayları, merkez Osmangazi İlçe Belediye Başkanı Recep Altepe ve partililerle birlikte, Çekirge Devlet Hastanesinde yatan Temel Sağlam ve Seyit Ali Malkoç'u ziyaret etti. Ziyaret sırasında, işçilerden Seyit Ali Malkoç (45), gece afişleri asarken bir grubun, ''neden bizim partininkini indiriyorsunuz?'' diyerek kendilerine saldırdığını, kaçmaya çalışırken bir aracın önlerini kestiğini söyledi.

BİZİ DİNLEMEDİLER

Saldırganlara, ''Biz sadece bize verilen görevi yapıyoruz, hangi afişin nereye asılacağına biz karar vermiyoruz'' dediklerini anlatan Malkoç, ''Ama dinlemediler beyzbol sopalarıyla bize vurmaya başladılar. Sadece bana 5-6 kişi saldırdı'' dedi. Temel Sağlam da (25), olay yerine gelen kişilere daha konuyu anlatamadan saldırıya uğradıklarını, saldırganların bir partinin aracıyla önlerini kestiğini savundu.

Temel Sağlam'ın babası Mehmet Sağlam ise seçim sürecinde korkmaya başladıklarını belirterek, ''Biz çocuklarımızı sabah işe gönderip akşam cenazelerini mi almaya gideceğiz. Buna kimse 'dur' demeyecek mi? Saldıranlara ne olacak, yaptıkları yanlarına kar mı kalacak'' şeklinde tepkisini dile getirdi. Hastane Başhekimi Nuri Daştan ve diğer yetkililerden bilgi alan, Malkoç ve Sağlam'a ''geçmiş olsun'' dileğinde bulunan Faruk Çelik, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, hiç olmaması gereken bir yerde basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Çelik seçimlerin, dostluk, kardeşlik, huzur ve barış içinde geçmesi için tüm siyasi partilere büyük görev düştüğünü, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını dilediklerini söyledi. Bazı siyasi partilerin iki haftadır çeşitli semtlerde siyasi partilere ait bayrakları indirmek, bayrak asan gençlere silah gösterip saldırı düzenlemek gibi olaylara karıştığını iddia eden Çelik, ''Bunların bazıları emniyette ve karakolda ifade vermektedir ama dün akşam gelişen olay bunlardan çok daha üzücü ve vahimdir'' dedi.

FARUK ÇELİK KINADI

Çelik, bir şirket adına çalışan iki işçinin AK Parti'nin ilanını çıkarıp başka bir partininkini asarken veya bir başka partinin afişini indirip AK Parti'ninkini asarken kendini bilmez bir topluluğun saldırısına uğradığını belirterek, ''Üstelik saldırının bir partinin birinci sıra milletvekili adayının afişleriyle giydirilmiş araçla gerçekleşmesi çok daha vahim. İnsanlar öldüresiye dövülüyor, kırıklar, böbrek kanaması ve dün gece hayati tehlike kaydıyla hastaneye kaldırılıyor. Çok şükür şu anda hayati tehlike yok'' diye konuştu.

Valiliği ve tüm yetkilileri göreve davet ettiklerini, daha önce siyasi partilerin seçim büroları dışında bayrak asmamaları konusunda alınan prensip kararına uymaya çağırdıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti: ''Bu anlayıştaki insanları parlamentoda görmek bile istemiyorum. Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Siyasi parti temsilcilerini bu olaydan tenzih ediyorum, 'Bütün arkadaşlar böyledir' demiyorum. Ama biz AK Parti olarak seçimlerin, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyoruz. Tüm siyasi partilerin de bu konuya özen göstermesini istiyorum. Bu olay Türkiye'nin yurt dışındaki itibarını da zedeleyecektir.''

HER TARAFI KIRILMIŞ

Bu arada, olaydan sonra ''hayati tehlike'' kaydıyla hastaneye getirildiği öğrenilen Seyit Ali Malkoç'un hayati tehlikeyi atlattığı, ancak kürek kemiğinde kırık, boynunda travma, başında yaralanma ve kolunda ciddi zedelenme olduğu öğrenilirken, Sağlam'ın da belinde rahatsızlığının bulunduğu bildirildi