BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.385,45
HABER /  SAĞLIK

Bihter'in intiharı sakıncalı bulundu

Uzmanlar Bihter'in intihar sahnesini sakıncalı buldu...

Abone ol
Behlül ve Bihter'in aşkını konu alan Aşk-ı Memnu'nun herkesi ağlatan finalinin intiharı tetikleyici bir unsur olduğunu dile getiren Uşak Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Dr. Tarkan Amuk, "Yasak aşkın çözümü olarak intiharı göstermek, insanları bu olaya teşvik etmekle eşdeğerdir. Bu bağlamda yapımcıların daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.
 
Yeni Asır'ın haberine göre; Halit Ziya Uşaklıgil'in diziye uyarlanan romanı Aşk-ı Memnu, ekranlara veda etti. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in oynadığı dizinin son bölümündeki intihar sahnesi sosyal iletişim ağları Tiwitter ve Facebook'ta da defalarca izlendi.
 
Dizi ve filmlerdeki başrol oyuncularının psikolojik açıdan sorunları olan ve ergenlik çağındaki kişiler tarafından model alındığına değinen Uşak Tabip Odası Başkanı Psikiyatrist Dr. Tarkan Amuk, "İntihar çok önemli ve derin bir konu. Hastalarımızın büyük çoğunluğunda intihar eğilimi görüyoruz. Ayrıca ergenlik çağındaki gençler de bu konuda risk taşıyor. Bu bağlamda düşünüldüğü zaman Aşk-ı Memnu'nun son bölümündeki intihar sahnesi olumsuz etkilere yol açacaktır. Çünkü dizi; içine ergenlik çağındaki gençleri ve psikolojik problemleri olanları da alan geniş bir kitle tarafından takip ediliyor" diye konuştu. Dizi ve film yapımcılarının bu tür sahnelerde toplumsal bazda düşünerek hareket etmesini isteyen Dr. Amuk, "Daha çok ilgi çekmek ve rating için bu tip sahnelerden uzak durulmalı. İntiharı bir çözüm ve kaçış yolu olarak göstermek doğru değil. Çünkü bu diziyi izleyenlerin büyük bölümü etki altına girebilir ve bilinçaltında farklı durumlar yaşayabilir" şeklinde konuştu.