BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.384,14
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasının sarışın Çiçek'i

Islak imza davasında gözler onun üzerindeydi.. Sarışın güzel duruşma boyunca dikkatleri üzerine çekti..

Abone ol

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasına bakan mahkeme heyeti, ''reddi hakim'' taleplerinin diğer heyet tarafından değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı bitirdi.

Ancak basın mensuplarının gözü başka bir Çiçek'te oldu. Fotoğraf muhabirleri Albay Çiçek'in sarışın kızı İrem Çiçek üzerinde yoğunlaştı.. Gözler duruşmaya katılan ve basının büyük ilgisini çeken İrem Çiçek'in üzerindeydi..

Duruşma sonrası basıh mensuplarının sorularını yanıtlayan İrem Çiçek, “Babam insanlara komplo düzenleyecek kadar alçak bir insan değil” dedi.

ÇİÇEK'İN AYLIK GELİRİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanıkların kimlik tespiti işlemleri tamamlandı. Tutuklu sanık Albay Dursun Çiçek kimlik tespitine ilişkin, 2 çocuğu olduğunu, aylık gelirinin 4 bin lira ve 500 lira da kira gelirinin bulunduğunu söyledi.

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasına bakan mahkeme heyeti, avukatların, ''Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bu dava ile birleştirilmesi yönündeki kararından geri dönülmesi ve bu davanın Yargıtay'daki Cihaner davasıyla birleştirilmesi'' yönündeki taleplerini kabul etmedi.

DAVA BİRLEŞTİRİLSİN TALEBİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının ''resen'' bu doya ile birleştirildiğini, bu mahkemenin de 25 Haziran tarihli kararında birleştirme kararına oy çokluğuyla ''muvafakat'' verdiğini hatırlatarak, çıkan uyuşmazlık nedeniyle dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderildiğini kaydetti.

Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, mahkemenin cuma günü verdiği Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ''Cihaner Davası'' ile birleştirilmesi yönündeki kararından ''rücu'' etmesini, Dursun Çiçek'in de sanıkları arasında bulunduğu bu dosyanın da ''Cihaner Davası''nın görüldüğü Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ndeki dava dosyasıyla birleştirilmesi görüşünde olduklarını ifade ettiler.

SANIK AVUKATLARINDAN "MAHKEME YETKİSİZ" İDDİASI

Tutuklu sanık Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen de, müvekkilinin asker olması nedeniyle ''görevsizlik'' kararı verilmesini talep ederek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin de coğrafi konumu nedeniyle de ''yetkisiz'' olduğunu savundu.

Verdiği kısa aranın ardından avukatların taleplerinin reddine karar veren mahkeme heyeti, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasının bu davayla birleştirilmesine yönelik karardan geri dönülmesine ilişkin talebi de oy çokluğuyla reddetti. Başkan Şengün, bu karar da muhalif kaldı.

Mahkeme, yetki yüzünden yapılan itirazların ise oy birliğiyle reddine karar verdi.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Bunun ardından söz alan tutuklu sanık Serdar Öztürk'ün avukatı Hasan Gürbüz, mahkeme heyeti üyeleri Sedat Sami Haşıloğu, Hüsnü Çalmuk ve Hasan Hüseyin Özese hakkında ''reddi hakim'' talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, bu talebi değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi.

Verilen aranın ardından aldıkları kararı açıklayan Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, CMK'nın 23. ve 27. maddeleri gereğince, dosyanın ve 'R'reddi hakim'' talebinin mahkemenin diğer heyetince görevlendirilmesine karar verdiğini bildirdi.

Başkan Şengün, duruşmanın bitirildiğini belirterek, ertelenen tarihin ise alınacak karardan sonra belirleneceğini söyledi.

İREM ÇİÇEK BABASI İLE NE KONUŞTU?

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanıklarından Albay Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek, babasının komplo düzenleyecek bir insan olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasının ardından, İrem Çiçek, duruşma salonunun bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BABAM ALÇAK BİR İNSAN DEĞİL

Stajyer avukat olan Çiçek, ''Babanızla salonda ne konuştunuz'' sorusunu ''Baba ile kızının ne konuşması gerekiyorsa onu konuştum. Babamla çok sevdiğim bir ilişkimiz var. Bu yüzden ben de buradayım. Hukuki açıdan da konuşmalar yaptık'' diye cevaplandırdı.

İrem Çiçek, hazırladıkları savunmaya güvendiklerini, bu davanın nerede görüleceğini tahmin etmenin çok zor olduğunu ifade ederek, ''Babam sizlerin gördüğü gibi insanlara komplo düzenleyecek kadar alçak bir insan değildir'' dedi.

ABİSİ İNTERNET SİTESİ AÇTI

Ağabeyi Deniz Çiçek'in duruşmaya neden gelmediği yönündeki soruyu ise Çiçek, ''Ağabeyim New York'ta doktorasını bitiriyor. İşe başlayacak. Duruşmaya gelemedi ancak babam için bugün internet sitesi açtı'' diye yanıtladı.

Ağabeyinin ''Genç Siviller'' adlı gruba üye olduğuyla ilgili olarak da Çiçek, Sabancı Üniversitesindeyken ağabeyinin 50 kişilik portal açtığını, burada Avrupa Birliği gibi konularla ilgili yazılar yazıldığını söyledi.

Daha sonra bu portalın ''Genç Siviller'' adını aldığını, bu grubun ağabeyine de e-mail attığını ifade eden Çiçek, bir e-mailde Dursun Çiçek'in protesto edileceğinin yer aldığını görünce ailece güldüklerini söyledi.

Atılan e-maillerin çok yaratıcı olduğunu belirten Çiçek, ancak bugün babasına karşı yürüyüş yapıldığını, bunu gerçekten yanlarına bırakmayı hiç düşünmediğini kaydetti.

ERGENEKON TERTİBİNE KARŞI DAYANIŞMA GRUBU

Kendilerine ''Ergenekon tertibine karşı dayanışma grubu'' adını veren bir grup da İlhan Selçuk'un resmi bulunan Aydınlık Dergisi ile ''Ergenekon'' soruşturmasını ve davalarını protesto eden yazıların yer aldığı dövizler taşıyarak sloganlar attı.

Basın açıklamasını okuyan Semiha Gökçen Boya, bugün yurtsever gazeteciler, subaylar ve Başsavcı İlhan Cihaner'le birlikte olduklarını belirterek, saldırılara karşı hep birlikte siper alacaklarını ifade etti.

Eski Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli de duruşmayı izledi.