BIST 11.056
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,52
HABER /  GÜNCEL

İki ilde eş zamanlı operasyon

Eskişehir narkotik polisince, Eskişehir ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik operasyon başlattı. Eş zamanlı olarak Eskişehir ve İstanbul'da yapılan operasyonda 8 kişi yakalandı. Şüphelilerin üzerinde 870 gram esrar ele geçirildi.

Operasyonu genişleten polis, söz konusu kişilerden uyuşturucu madde satın aldıkları belirlenen 9 kişiyi de gözaltına aldı. 9 kişi hakkında 'kullanmak maksadıyla uyuşturucu madde satın almak' suçundan işlem yapıldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 zanlı, emniyetteki ilk ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 5 zanlı ise 'uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri nakletmek, satışa arz etmek ve satmak' suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Eskişehir emniyet yetkilileri, uyuşturucu madde ve suç örgütlerinin tamamen çökertilerek ortadan kaldırılmasıyla ilgili kararlı çalışmalarının devam edeceğini belirtti.