BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ortadoğu Gazetesinin acı günü

Ortadoğu Gazetesi başyazarı Tahsin Özmez İstanbul'da toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Gül de başsağlığı mesajı yayınladı.

Abone ol

İstanbul'da vefat eden Ortadoğu Gazetesi Başyazarı Tahsin Özmez toprağa verildi

Özmez için Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde (TGC) tören düzenlendi. Törende konuşan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Özmez'in yakınlarına baş sağlığı dileyerek yazarın öz geçmişini okudu.

TGC Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay da Özmez'in 78 yıllık ömrünün 60 yılında gazetecilik yaptığını dile getirerek, ''Allah herkese böyle bir kaderi nasip etsin'' dedi. Özmez'in bir tek gün bile mesleğinden şikayet etmediğini ifade eden Atay, şunları söyledi:

''Şimdi bazı meslektaşlarımız 4-5 yıl sonra 'nereden çıktı bu iş?' diyorlar. 60 yıl. 20 yıl biz onunla Tercüman gazetesinde beraber çalıştık. Çok güldük. Orhan ağabeyin arkasında bırakacağı en önemli özelliklerden birisi gülümsemesiydi. Her fırsatta ben onun yanına giderim, o benim yanıma gelirdi. Bir şeyler kaynatırdık gazeteyle, çalışanlarla ilgili olarak. Basardık kahkahayı. Çok sıkıntılı günler de geçirdik. Bu mesleğin en parlak günlerini gördük, 400 bin sattığı günleri de gördük, 10 bin sattığı günü de gördük. Orhan ağabeyi ben hep gülümsemesiyle hatırlayacağım. İyi gazeteci, iyi bir basın emekçisiydi. Mekanı cennet olsun.''

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ortadoğu Gazetesi Başyazarı Orhan Tahsin'in vefatı dolayısıyla, Ortadoğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tarık Tavadoğlu'ya başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün Orhan Tahsin'in vefatı dolayısıyla Tavadoğlu'ya bir telgraf göndererek, üzüntülerini bildirdiği ve başsağlığı dileklerini ilettiği bildirildi.