BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,62
HABER /  GÜNCEL

Böyle olur Rize'de yangın merdiveni

Rize'de yaptığı ilginç binalarda dikkat çeken Rizeli Müteahhit, zorluklara getirdiği ilginç çözümlerle dikkat çekiyor

Abone ol

Rizeli Müteahhit, bu kez yaptığı binada yangın merdiveni için yer kalmayınca iki binayı çatılarında köprü kurarak birbirine bağladı.

SERT YAMACA 19 KATLI BİNA MONTE ETMİŞTİ

İlk kez yolu olmayan sert bir yamaca 10 katlı bina monte edip, binaya ulaşmak için 8 kat merdiven yaparak gündeme gelen Rize'de Kale İnşaat Firması'nın sahibi Yakup Güngör, daha sonra ortaya çıkan ürkütücü görüntüyü önlemek için binanın önünde kayaları oyarak yeni bir bina inşaatına başlamıştı.

YANGIN MERDİVENİNİN YARISI AHŞAP

Güngör'ün inşaat sektöründeki zorluklara bulduğu ilginç çözüm yollarının bunlarla sınırlı olmadığı gözlendi. Gürgör 18 yıl önce Kale Mahallesinde yaptığı sekiz katlı iki binaya yangın merdiveni yapamayınca iki binayı binaların çatısına monte ettiği 5 metre uzunluğunda bir köprü ile birbirine bağladı. Köprü her ne kadar betondan yapılmış olsa da altındaki ve çevresindeki ahşap korkuluklar yamaçta yapılan bina gibi ürkütücü bir görüntü oluşturuyor.

İKİ BİNA BİRBİRİNE BAĞLANDI

Bazı bina sakinleri, yangın durumunda bile bu köprüyü kullanmayı düşünmediklerini belirterek, "Köprünün her tarafı ahşap. Yangın esnasında köprüden geçmeye kalksak bile aşağıya düşeriz. Bu nedenle bu köprüyü kullanmayı düşünmüyorum" dediler.

ÜST KATLARDA OTURANLAR ZİYARET İÇİN O KÖPRÜYÜ KULLANIYOR

Güngör ise yaptığı açıklamada, "Projede yangın merdiveni vardı. Ancak çok dar projelendirilmişti. O nedenle binaya yangın merdiveni koyamadık. 80-90 kiloluk bin insan 50-60 sanki metrelik tüm bir merdivenden inemez. Rize'de farklı örnekleri de vardı. İki sinayı çatılarından birbirine bağlayarak yangın merdivenini oraya monte ettik. Üst katlarda oturan daire sahipleri birbirlerini ziyaret ederken daha az yürümek için o köprüyü kullanıyor."dedi.