BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,64
ALTIN 2.391,30
HABER /  GÜNCEL

PKK tehdit etti STK'lar kıvırdı

PKK'ya 'silah bırak' çağrısı yapan ve ortak bildiriye hazırlanan Diyarbakır’daki sivil toplum örgütlerine PKK'dan tehdit geldi.

Abone ol

"PKK saldırılarına son versin" diyen Diyarbakırlı sivil toplum örgütleri terör örgütünden uyarı alınca açıklamayı değiştirdi. Bugün açıklanan metinde “Her türlü operasyonlar durmalı, PKK eylemsizlik kararı almalıdır.” ifadeleri yer aldı.. 

100'E YAKIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Diyarbakır’daki 100’e yakın sivil toplum kuruluşu terör örgütü PKK’ya eylem yapmaması için çağrıda bulundu. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda (DTSO) bir araya gelen STK’ların altına imza attığı açıklamayı DTSO Başkanı Galip Ensarioğlu yaptı.

Ensarioğlu, cumhuriyetin kuruluşundan günümüze Türkiye’nin temel sorunu olan Kürt sorununun çözümünde demokrasi dışı yöntemlerin çözüm aracı olarak kullanıldığının belirterek, bunun büyük acıların yanında ekonomik, sosyal ve siyasal krizleri de beraberinde getirdiğini söyledi.

İNKARCI VE OPERASYONEL POLİTİKALARLA ÇÖZÜLEMEZ

“Sağduyulu vicdan sahibi ve akıl tutulması olmayan herkes t

Örgüt uyarı yaptı

PKK’nın yayın organı niteliğindekli Fırat Haber Ajansı’ndan düşen “bize değil Türk devletine ve AKP’ye çağrı yapın” mesajı, Diyarbakırlı STK’ların hazırladıkları metinde değişikliklere yol açtı.

Kendilerine değil, devlete ve AKP hükümetine ateşkes çağrısı yapılmasını isteyen terör örgütü, hükümetin sivil örgütleri yönlendirdiğini ileri sürdü. Açıklamada yapılan çalışmaların örgüte zarar vereceği de belirtilerek sivil toplum örgütleri tehdit edildi.  

Terör örgütü PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre terör örgütünün Kandil’deki yönetimince yapılan açıklamada tek tararflı ateşkes çağrısı yapılmaması istendi.

arihsel ve toplumsal olan bu sorunun yasakçı, baskıcı, inkârcı ve operasyonel politikalarla çözülemeyeceğini artık yüksek sesle ifade etmektedir.” diyen Ensarioğlu, son 1 yılda Kürt sorununun çözümü için tarihi fırsatlar yakalanmasına rağmen somut adımlar atılamadığını ve bu sürecin heba edildiğini kaydetti.

HER TÜRLÜ OPERASYONLAR

Türkiye toplumuna güven verici demokratik yasalar zaman geçirilmeden yaşama geçirilmediğini savunan Ensarioğlu, Kürt sorununun tüm boyutlarıyla özgür ortamda tartışılması için düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmadığını dile getirdi. Ensarioğlu, “ Her türlü operasyonlar durmalı, PKK eylemsizlik kararı almalıdır. Kürt sorununun çözüme kavuşması ve ülke insanlarımızın birlikte ve barış ortamında yaşamasını sağlamak için, çözümünde etkin rol alacak bütün dinamikler sürece müdahil edilmelidir.” diye konuştu.

PKK TEHDİT ETTİ İDDİALARI

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu basın yer alan STK’lar’ın tehdit edildiği açıklamalarını yalanladı. Ensarioğlu, “Hiç kimse bizi tehdit etmedi. Bu tür haberler gerçek dışı. STK’lar olarak bir araya geldik ve bu açıklamayı hazırladık.” dedi.

Hükümetin muhalefet partilerini, TBMM’yi ve devletin tüm kurumlarını Kürt meselesinin demokratik çözümünün anayasal zeminini hazırlama sürecini başlatmak için eksiksiz bir irade koymaya ve sorunun çözümünde tarafları ve dinamikleri yok sayan yaklaşımlardan vazgeçmeye davet ettiklerini belirten Ensarioğlu şunları söyledi:

“ Bizler aşağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri olarak atılacak olan bu adımların Türkiye’nin barışa giden yolunu açacağını, kardeşlik duygularını güçlendireceğini, güzel ve aydınlık yarınların yakınlaşacağını düşünüyor, herkesin gerekli duyarlılığa davet ediyoruz.

Silahların sustuğu siyasetin önünün açıldığı bir ortamın sağlanması için görev almaya hazır olduğumuz kamuoyuna duyuruyoruz.”