BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,57
ALTIN 2.382,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Seçim için sabırsızlanan CHP'li vekil

Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu CHP'li Muharrem İnce seçim için sabırsızlandığını söyledi.

Abone ol

Bugün Erkan Tan ile Başkent’ten programının konuğu CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkan vekili Muharrem İnce’ydi.

Hükümet iyi yönetiliyor mu sorusunu değerlendiren İnce, Kılıçdaroğlu’na olan ilgiyle ilgili “ Allah her faniye Kılıçdaroğlu’nun yaşadığı coşku dolu ilgiyi yaşatsın.”diyerek CHP’nin iktidara geleceğinden ve Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağından emin olduğunu vurguladı. Ayrıca “Önümüzdeki seçimler için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Dokunulmazlık Kalksın! Ülke Satıldı!

İktidarı eleştirerek sözlerine başlayan İnce, 2002 ile 2010 yılları arasında bir arpa boyu ilerlenemediğini, işsizliğin tavan yaptığını, ülkenin satıldığını, terörün canlandığını belirterek, “İtibarımız yeteri kadar düştü, yolsuzlukların haddi hesabı yok. Dokunulmazlığın kalkması gerekiyor.” dedi.

“Eğitim Sistemi Arap Saçına Dönmüş!”

Milletvekili olmadan önce eğitimci olan İnce, LYS ile ilgili tespitlerini de belirtti. Yoksulluğun temel çözümünün eğitimden geçtiğini vurgulayan İnce, sistemin yeniden ele alınması gerektiğini açıkladı. “İşsiz olan öğretmenlerimiz var. Kadrolu, vekil, sözleşmeli olmak üzere 21 çeşit öğretmen var. Tayinler olmuyor. Her şey arapsaçına dönmüş durumda.” dedi.

“ÖSYM’ye Haksızlık!”

ÖSYM’ye de değinen İnce, “ÖSYM 300 personeliyle, üstelik düşük ücretle harika işler yapan bir kurum. Şimdi ÖSYM’nin parasına el koydular. Son 5 yılda yapılan 71 sınavda 141 soru iptal oldu. Her sınavda 2 soru. Bu iş yükünden kaynaklanan hatadır. Bunun yeni teknolojiyle azaltılması gerekiyor. Hala ÖSYM’nin teşkilat yasası yok. Bu haksızlıktır. Çözülmesi gereken şeylerden biri de budur.” şeklinde konuştu.

“Sıra, Sandalye Yapmak Kolay, Nitelik Yok”

“Bunun dışında eğitim alanında derslikler yapıldı diyorlar. Ne kadarı yapıldı bilmiyorum ama...” diyerek sözlerine başlayan İnce; “Sıra, sandalye ve masa koymakta bir şey yok. Eğitimin niteliğidir önemli olan. Bakıyorsunuz Milli Eğitim Bakanlığı’na 2 yıl müsteşar atanmamış. Talim terbiye vekâleten yönetilmiş. İş barışı en başından böyle bozulmuş.” dedi.

“Sünnete Uygun Bıyık Bıraktı Diye, Okula Müdür Yapıyorlar!”

Eleştirilerini ağırlaştıran vekil; “Sünnete uygun bıyık bıraktı diye, AK Parti il binasına daha sık girip çıktı diye, bir AK Partili vekilin tanıdığı diye, hiçbir vasfı olmayan birini müdür yaparlarsa iş barışından zaten konuşmak mümkün değil.” dedi.

“Bakanlık Çocukluk Hayallerini Gerçekleştirme Yeri Değil”

Sınav siteminin anında kalkamayacağını ancak iktidara geldiklerinde üzerinde ulusal uzlaşma sağlanan bir sisteme geçileceğini vurgulayan İnce, “Böylelikle gelen bakan kafasına göre çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için sistemi değiştirip durmayacak. İstikrar sağlanacak.” dedi.

“İktidar Terörle Laubali Bir İlişki İçerisinde”

Terörün artışından bahseden İnce, 2002’de 6 şehidimiz varken 8 yılda bu rakam 800’çıkmak üzere. Terörle laubali bir ilişkiye girilir, mücadeleci değil müzakereci tutum sergilenirse böyle olur.” diyerek Habur’un hatırlanması gerektiği çağrısını yaptı.

“Üniformalı 350–400 kişiyi savcılarımız, hâkimlerimiz karşıladı. Adam başı 7’şer dakika yargılandılar. Başbakanımız çıktı umut verici gelişmeler olduğunu söyledi. Sonra günden güne değerlendirmeleri değişti. Bir gün Kürt sorunu var dedi, bir gün eyalet sistemi getirilsin dedi. İdeolojisi oturmamış, kafası karışık bir iktidar sorunlara çözüm getiremez.” şeklinde sert açıklamalarda bulundu.

“Babacan’dan Para Karşılığı Kuzey Irak Anlaşması!”

2003’te Ali Babacan’ın Dubai’de Amerikan Hazine Bakanı ile yaptığı anlaşmadan bahseden İnce, “Türkiye’de ilk defa, 1 milyar dolar hibe alma ya da 8,5 milyar dolar uzun vadede kredi alma karşılığında Kuzey Irak’a girmeyeceğimiz konusunda anlaşma yaptık.” diyerek ilk defa para karşılığında politikamızın değiştirilmesi kararı alındığını açıkladı.

“İktidarımızda Devlet Zarar Etse De Yatırım Yapılacak”

İnce, iktidara geldiklerinde terörle amansız bir mücadele içine gireceklerini, pazarlık yapmak için masaya oturmayacaklarını, laubali bir ilişkinin olmayacağını, böylelikle güvenlik kuvvetlerine de moral vereceklerini belirtti. Doğuda da kadınlarda ve eğitimde pozitif ayrımcılığa gideceklerini, kamu yatırımlarında teşvik sisteminin de çökmüş olduğunu, devlet zarar etse de Sümerbank ve Etibank’ta olduğu gibi bu yatırımlara ağırlık verileceğini söyleyerek; “Doğu’da okuyan çocuğumuz, en iyi okulda okuduğunu bilip, en iyi mühendis olacağına inanacak.” dedi.

“Doğu’da Nerede Başarılılar?”

2008- 2012 yılları arasında, GAP’a, 27 milyar dolar yatırım yapacaklarını söyleyip 4 milyar dolar yatırdılar. Bu saatten sonra 22 milyar dolar yapamayacaklarına göre ne terör alanında, ne ekonomik anlamda ne de okul öncesi eğitimde başarılılar. Doğu da ne yapmışlar?” diye sordu.

“APO’yu Asarız Diyip Köy Kahvesinde Düello Yapmıyoruz”

Birçok seyirciden gelen ‘APO’yu asacak mısınız?’ sorusuna “Köy kahvesinde düello yapmıyoruz, ülke yönetmek istiyoruz. İdam şu anda mümkün değil. 100 kişiyi öldürmüş bir seri katili de asamazsınız. İdamı kaldırmışlar bir kere.” dedi. MHP ve AK Parti istiyorlarsa bal gibi anlaşıp idamı geri getirebilirler, birbirlerine ip atmalarına gerek yok. Geçtiğimiz zamanlarda türban konusunda da, cumhurbaşkanlığı seçiminde de hemfikir olmuşlardı. 16’sında meclis kapanıyor. O güne kadar halkı kandırmayı bırakıp meclise getirsinler konuyu.” dedi.

“One Minute’e Bakmam, İcraata Bakarım”

“AK Parti Genel Merkezi’nden oturup dış politika yürütülmez. Devlet politikasına dair fikri olmayan fındık tüccarını getirir danışman yaparsanız böyle olur. Yılların birikimine sahip diplomatlarımıza ‘mon cher’ diyen başbakanın iki kelime laf edemediğini ‘one minute’de gördük.” şeklinde ağır sözler sarf eden İnce, NATO Genel Sekreterlik Seçimi’nde şartlarımız, Roj TV kapanacak, karikatür krizi çözülecek, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Türk olacak idi ancak hiçbiri olmadı. Şimdi de İsrail özür dilesin, ambargo kalksın, tazminat ödensin istiyoruz. Ortada icraat yok. Ben ‘one minute’e bakmam bunlara bakarım.”dedi.

Türkiye’deki adaletsiz gelir dağılımına da değinen İnce, “Türkiye’deki dolar milyarderi sayısı 28 iken Japonya’da 22. Türkiye dolar milyarderliğinde dünyada 7. sırada. Siz 10 milyon tane yeşil kartlı varken bu sıralamayla gurur duyuyorsanız, o zaman siz de o 28 zenginden birisiniz demektir.” dedi. Sözlerine ek olarak, borsanın yabancıların elinde olduğunu vurgulayan İnce, “Anteplinin evine baklava giremezken, Başbakan borsa yükselişte diye seviniyor.” dedi.

“Bilerek Kırklareli’ne Militan Bir Adam Getirdiler!”

Kırklareli valisinin yaptığı açıklamayı asla kabul etmeyen İnce, “Özal zamanında bir valiyle fotoğraf çektirirken valiye ‘Valim çök’ dediğinde vali ‘devlet çökmez efendim’ demişti. Bu tarihi bir konuşmadır. Çünkü valilik devletin temsil makamıdır. Yardım eder, adildir, tarafsızdır, saygın olmak zorundadır. Valilik şimdi il başkanlığına döndü. Kırklareli halkının ezici çoğunluğu CHP’liyken böyle bir militan adamı oraya kasıtlı koydular.” şeklinde ağır sözler sarf etmekten kaçınmadı. ‘Parti kapatmak zorlaştırılsın’ diyen O valinin özür dilemesinin bir anlamı olmadığını, derhal görevden alınması gerektiğini belirten İnce, “Görevden alınınca AK Parti İl başkanlığına aday olsun.”dedi.

“İktidara Yaranmak İçin İsmet Paşa’ya Dil Uzatamazlar.
Hadlerini Bilsinler!”


Valiyi eleştirmeye devam eden İnce; “Ayrıca o kim oluyor da İsmet Paşa’ya dil uzatabiliyor? İsmet Paşa olmasaydı çok partili döneme geçilmezdi, Atatürk’ün bir kolu eksik olurdu, Kurtuluş Savaşı olmazdı. Kahramanlarımıza laf söyleyerek iktidara yaranmaya çalışmasınlar. Hadlerini bilsinler. Bu millet onu hatırlamayacak ama İsmet Paşa’yı hiç unutmayacaktır.” şeklinde sert bir çıkışta bulundu ve bu olayın valilik kurumunun çöktüğünün habercisi olduğunu açıkladı.

“Dokunulmazlık Benim İşime Yaramıyor, İhtiyacım Da Yok!

Mecliste şu an 658 tane dokunulmazlık dosyası olduğunu açıklayan İnce, dokunulmazlıktan kurtulmak istediğini söyledi. İktidara geldiklerinde siyasi etik yasası çıkaracaklarını vurguladıktan sonra “Kalpazan bir Başbakanımız, naylon faturacı siyasetçilerimiz olmayacak. Bu dokunulmazlık şu ana kadar benim hiçbir işime yaramadı. İhtiyacım da yok.” dedi.

Yargılanmamak İçin Habur’daki Gibi Hâkim Bulsunlar!

Dokunulmazlık kalktığında, yargı CHP’nin elinde olduğu için tüm AK Partililerin yargılanacağına dair söylemlere; “Habur’daki gibi hakim bulurlarsa korkmalarına gerek yok. Böyle bir şey düşünülebilir mi? Yargıya güvenmek zorundayız. Yargıya tüm konularda diz çöktürdüler ama biz de cezalar alıyoruz. Bugün CHP olarak 150’nin üzerinden yaptığımız müracaatlarda %70 haklı bulunmuşuz. Yargı nasıl bizim elimizde oluyor?” diyerek isyan etti.

SSK Batıran Gandi söylemlerine de; “Hiçbir bürokrat, hiçbir genel müdür bir kurumu batıramaz, batıramadığı gibi de çıkaramaz. Böyle bir şey görülmemiştir.” şeklinde cevap verdi.

CHP olarak uzun süredir iktidar olamamalarını, eksiklerinin ve yanlışlarının olmasına bağlayan, halkı kesinlikle suçlamayan İnce, “Yanlışlarımızı düzelteceğiz ve iktidar olacağız bundan şüphemiz yok.” diyerek sözlerine son verdi.