BIST 10.286
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.408,72
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bıçak kemiğe dayandı mitingi

Emekliler Ankara'da "Yeter Artık, Bıçak Kemiğe Dayandı" adlı miting yapacak.

Abone ol

Emekli-Sen üyeleri, taleplerini dile getirmek için 7 Ekim'de Ankara'da "Yeter Artık, Bıçak Kemiğe Dayandı" adlı miting yapacak.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, bir grup sendika üyesiyle Kızılay Postanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ortalama Emekli Sandığı aylığının 640, SSK aylığının 500, Bağ-Kur aylığının ise 390 YTL olduğunu söyleyen Beysülen, emeklilerin büyük bir bölümünün emekli aylığıyla geçinemediği için halen çalıştığını kaydetti.

Birçok emeklinin kirada oturduğunu ve aylığının büyük bir kısmını kira için ayırdığını anlatan Beysülen, yine birçok emeklinin işsiz çocuklarına ve torunlarına baktığını kaydetti.

"Kaynak yok" gerekçesiyle emekli aylıklarını artırmayan hükümetin, "sermayenin ödediği kurumlar vergisini yarıya indirdiğini, yabancı sermayeden alınan stopajı ise tamamen kaldırdığını" kaydeden Beysülen, şunları söyledi:

"Bizler ömrümüzün en güzel çağlarında çalıştık ve ülkemize hizmet ettik. Türkiye'de yaratılan tüm değerlerde alın terimiz, göz nurumuz var. İsteğimiz emeğimizin karşılığıdır. Bugüne kadar sesimizi duymayan ve bildiğini okumaya devam eden hükümete sesimizi duyurmak ve taleplerimizi dile getirmek için 7 Ekim 2006'da Ankara'da 'Yeter Artık, Bıçak Kemiğe Dayandı' mitingi yapacağız."