BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  POLİTİKA

Fethi dede davayı kaybetti

Şeref defterine yazdığı yazılar nedeniyle davalık olan Fethi Dördüncü tazminata mahkum oldu.

Abone ol

Anı defterine Başbakan Erdoğan aleyhine hakaret içeren sözler yazdığı için davalık olan Fethi Dördüncü tamzimat ödemeye mahkum oldu. Erdoğan dava dilekçesinde ''Başbakan Erdoğan'ın manevi şahsiyetinde telafisi güç zararlar meydana getirdiği'' iddia edilerek ''Erdoğan'ın duyduğu acı, elem ve ıstırabı bir nebze olsun hafifletmek için'' 20 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti. 

Dava sonuçlandı ve Erdoğan'ın "acısı" kısmen de olsa hafifledi. 20 bin YTL isteyen Erdoğan'ın avukatlarına karşı mahkeme 10 bin YTL para cezasına çarptırdı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, Selanik'teki Atatürk Evi'nde bulunan şeref defterine yazdığı ifadelerden dolayı Fethi Dördüncü'yü, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Davanın bugünkü duruşmasına, Başbakan Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ile Fethi Dördüncü ve avukatı Coşkun Kurt katıldı. Avukat Cemaloğlu, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti. Dördüncü'nün avukatı Kurt ise müvekkilinin ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin belgeleri mahkemeye sundu. Kurt, ayrıca davanın da reddini istedi. Yargıç Ahmet Kahraman ise davayı kısmen kabul ederek, Fethi Dördüncü'nün, yasal faiziyle birlikte Başbakan Erdoğan'a 10 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.