BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,71
ALTIN 2.408,21
HABER /  SPOR

Beşiktaş yine umut kararttı

Beşiktaş, sezonun flaş takımı Ankaraspor karşısında golü bulamadı. Maç başladığı skorla bitti...

Abone ol

Beşiktaş Ankara'da istediği üç puanı alamadı. 0-0 biten maç sonucu bir puana razı oldu.

5. dakika. İki ekipte maçın başında temkinli bir futbol oynuyor. Beşiktaş özellikle sol kanattan rakip yarı sahada ataklar geliştirme çabasında. Ankaraspor'da orta sahada çok adamla rakibine üstünlük kurma gayretinde.

10. dakika. Ankara'da mücadelede gol yok. 0-0 eşitlik devam ediyor. Karşılaşmada iki ekipte orta sahada birbirine üstünlük kurma gayretinde. Şu ana kadar ortada bir mücadele oluyor.

16. dakika. Ankaraspor sol kanattan Volkan ile tehlikeli bir atak geliştirdi. Yıldız isim çizgi üzerinde şık çalımlarla topu rakiplerinden kurtardıktan sonra ceza sahası içinde topu sıfırdan ortaya çevirdi. Jawa ön direkte topa vuramadı. Beşiktaş savunması bu pozisyona topu yerinde bir müdahele ile uzaklaştırmayı başardı. 

29. dakika. Ankaraspor, tehlikeli bir noktadan Wederson ile serbest atış kullanıyor. Beşiktaş 5 kişilik bir baraj kurdu. Brezilyalı futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak kalenin farklı şekilde üzerinden auta gitti.

34. dakika. Beşiktaş bu dakika Ankaraspor kalesine etikili geldi. Sağ kanatta atağı sürükleyen Kleberson, arka direkte savunmanın arkasına sarkan Ricardinho'ya pasını attı. Ricardinho topun bir adım gerisinde kaldı. Topa dokunsa mutlak gol şansı.

39. dakika. Beşiktaş atağında Kleberson Ankaraspor kalesine adeta bir füze gönderdi. Brezilyalı yıldızın yaklaşık 25 metreden yaptığı sert vuruşu kaleci Hakan aynı güzellikle bir hareketle kontrol etti. Maçın başından beri izlenilen en güzel iki hareketler.

45. dakika. Beşiktaş maçın ilk yarısı için son anlar oynanırken Nobre ile gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasının hemen önünden kullanılan serbesta atışta Nobre topa yükselip kafayı vurdu. Brezilyalı yıldızın vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibine vurarak auta çıktı. Beşiktaş adına şansız bir an.

Maçın normal süresi sona erdi. Hakem 1 dakika ek süre işarate etti.
Uzatma dakikasında da gol olmadı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

53. dakika. Beşiktaş Ankaraspor kalesine etkili geldi. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topa Nobre ayak koydu. Yerden kaleye yönelen top Hakan'ın ellerinde kaldı.

61. dakika. Ankaraspor atağında Volkan, Baki'nin tekmesiyle yerde kaldı Hakem Baki'ye sarı kartını gösterdi.

62. dakika. Tigana, Bobo'yu sahaya sürdü. Çıkan isim Ali Tandoğan.

65. dakika. Beşiktaş'ın atağında pas arası yapan Ankarasporlu oyuncu Wederson kendi yarı sahasından kaptığı topla Beşiktaş ceza sahasının önüne kadar süratle indi. Brezilyalı futbolcu yerden bir şutla kaleyi yokladı. Savunmanın ayak koyduğu meşin yuvarlak yavaşlayarak kaleci Runje'nin ellerinde kaldı.

68. dakika. Ankaraspor'da Volkan ve Jawa yerlerini Cem Yanık ve Murak Tosun'a bıraktı.

69. dakika. Beşiktaş sol kanattan Ricardinho ile Ankaraspor kalesinde tehlikeli bir atak geliştirdi. Brezilyalı yıldız ceza sahasına hareketlenen İbrahim Üzülmez'i topla buluşturdu. Bu futbolcunun uygun durumda Nobre'ye çıkartmak istediği topa son anda Ankaraspor savunması ayak koyup uzaklaştırdı. Etkili bir pas çıksa mutlak gol şansı olacak.

71. dakika. Beşiktaş'ta Gökhan Güleç, Burak Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu.

74. dakika. Beşiktaş'ta rakibine sert giren İbrahim Üzülmez sarı kart gördü.

79. dakika. Beşiktaş atağında Bobo sıfırdan rakibini geçmeye çalışırken Ankaraspor savunmasında Muhammed Hanefi topa elle müdahale etti. Hakemde bu oyuncuya sarı kartı gösterdi. Tehlikeli bir noktadan Ricardinho serbest atışı kullandı. Arka direğe gelen topa kaleci Hakan uzanıp kornere çeldi.

87. dakika. Faul kararına itiraz eden Cem Yanık hakemden sarı kart gördü. 88. dakika Ankaraspor'da Bilal yerini Devran'a bıraktı.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem uzatma bölümleri olarak 3 dakikayı işaret etti. Golsüz eşitlik devam ediyor.

90+3.dakika. Maçın son saniyelerinden Beşiktaş üstünlük golüne Bobo ile çok yaklaştı. Rakip ceza sahası önünde Ricardinho'nun pasıyla topla buluşan Bobo, dönüp şutunu attı. Ağlara giden topa kaleci Hakan müthiş uzanıp parmağının ucuyla dokundu. Yükseklik kazanan meşin yuvarlak direğin üzerine vurup kornere çıktı.

Köşe atışından da sonuç gelmeyince, Başkent'teki mücadele başladığı gibi 0-0 eşitlikle sona erdi. //