BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,85
ALTIN 2.430,55
HABER /  GÜNCEL

Belediyeden ritm şov

Kadıköy Belediyesi çalışanları, ekip ruhunu yakalamak ve terapi için vurmalı çalgılardan oluşan bir ritim grubu kurdu.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi çalışanları kurdukları Perküsyon Grubu ile ritim tutuyor. Kadıköy Belediyesi çalışanları, çalışanlar arasında ekip ruhunu yakalamak, dostluğu pekiştirmek ve terapi amacıyla vurmalı çalgılardan oluşan bir ritim grubu kurdu.

Haftada bir gün sadece bir saat bir araya gelerek Mustafa Kemal Çokşen den perküsyon dersi alan Kadıköy Belediyesi Perküsyon Grubu 12 kişiden oluşuyor. Gurubun çalışmalarına fırsat buldukça katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de ritim gurubunun haziran ayında konser vereceğini belirtti. Öztürk şunları söyledi;

“Çalışanlar arasında kaynaşma, ekip ruhu ve motivasyon için çeşitli aktiviteler yapılıyor. Bunlardan biri de Perküsyon Grubu, grubun için de müdürler, işçiler ve değişik birimlerden memurlar bir arada ritm çalışıyorlar. Haftada bir sadece 1 saat olmasına rağmen, çok başarılı bir çok parçayı çalmayı öğrenmişler. Arada bende katılıyorum. Hem güzel bir iş yapıyorlar, hem de aralarında dostluk, arkadaşlık ekip ruhu gelişiyor.

Yaklaşık 4 aydır derslere devam ediyorlar. Başta ben bu kadar güzel çalacaklarını tahmin etmemiştim, ama gelip gördüğümde çok başarılı buldum. Şimdi onları sahneye çıkaracağız. Artık belediyemizin çeşitli etkinliklerinde mini konserler de verecekler. İlk konserleri 24 mayıs da Kozyatağı Kültür Merkezi’mizin temel atma töreninde. Seçimlerde biz slogan olarak Kadıköy Ritmini bozmuyor, sözlerini kullanmıştık. Perküsyon Grubumuz da bu sloganla çok özdeşleşti.”

Haftada bir eğlenceli dakikalar geçiren grup üyeleri de amatör olarak başladıkları perküsyon kurslarının çok keyifli geçtiğini, kısa sürede ilerleme kaydederek repertuarlarını genişlettiklerini söylediler. İlk defa sahneye çıkma heyecanı yaşadıklarını da kaydeden Perküsyon Grubu üyeleri, Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de aralarına zaman zaman katılmasının büyük destek ve motivasyon sağladığını belirttiler..