BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

GOPta zarafet sergisi

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni açılan sergide birbirinden başarılı eserler sergileniyor.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde yeni açılan sergide Erguvan Gurubuna ait sanatçıların Hat, Ebru ve Tezhip üzerine yaptıkları birbirinden başarılı eserler sergileniyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Tüm dünyanın hayran kaldığı Türk İslam sanatının sanatçılarımız kanalıyla gelecek kuşaklara aktarılması en büyük beklentimizi oluşturuyor. Bu yönüyle önemli bir sorumluluk yüklenen Erguvan Gurubu ile ülkemizde bu alanda çalışma yapan tüm sanatçılarımızı kutluyorum.’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen Geleneksel El Sanatları Sergisi, Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol tarafından açıldı. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel Türk El Sanatları arasında önemli bir yer tutan Hat-Tezhip-Ebru’dan oluşan 12 sanatçının yapıtları, Gaziosmanpaşa’da ki sergide bir araya getirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışını yapan Dr. Erhan Erol, Türk kültüründe önemli yer tutan geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarını sürdüren Erguvan gurubunun ilçemizde böylesine anlamlı bir sergiyi açmalarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi; “Böylesine eski ve bir nesilden bir nesile usta çırak yöntemi ile aktarılan Ebrunun sunduğu görsel zarafetin günümüzde insan ruhu üzerinde olumlu etkiler yaratıp, çeşitli
merkezlerde terapi amacıyla kullanılması bile bu sanatın ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ebru gibi Türk süsleme sanatının gizemli bir ahengini taşıyan Hat ve Tezhip sanatının değerli sanatçılarımız kanalıyla yaşatılıp hiç kaybolmaması en büyük temennimiz. Bu duygular içinde bu
sergiyi düzenleyen sanatçı arkadaşlarım kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.’’

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergide Erguvan Gurubundan hat sanatçıları Fuat Başar, Fevzi Günüç ve A. Zeki Yavaş, tezhip sanatçıları Ayşe Çeç, Berrin Küçük, Bilge Saydıran, Fatma Nigar Kurt, Saliha Nur Çevik, Şükran Dülger Zeynep Yılmazer ile ebru sanatçıları Alparslan Babaoğlu ve Mahmut Peşteli yaptıkları birbirinden güzel sanat eserleri sergileniyor. Sergi Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda 25 Mayıs’a kadar gezilebilecek.