BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailesini kahreden tesadüf

Hakkari'den şehit haberi geldi. Şehit ailesi iki kez yıkıldı. Çünkü 16 yıl önce aynı yerde diğer evlatlarını şehit vermişlerdi.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu, 1 asker şehit oldu. Hakkari Çukurca'da şehit düşen komando çavuş Ömer Çınar'ın üvey kardeşinin de 16 yıl önce aynı ilçede şehit düştüğü ortaya çıktı.

Şehitin acı haberi aileye tez elden ulaştı. Tokat'taki baba ocağı acı haber ile sarsıldı.

KAHREDEN TESADÜF

Şehit aile için katlanılması çok zor bir acıydı bu... Çünkü 16 yıl önce aynı yerde bir diğer çocuklarını şehit vermişlerdi.

Buna rağmen aile metaneti elden bırakmadı. Şehitin üvey babası İbrahim Okur, 16 yıl önce oğlu Mücahit Okur'un da Çukurca'da şehit olduğunu belirterek, ''Bir Mücahit gider, bin Mücahit gelir. Bir Ömer gider, bin Ömer gelir'' dedi.

2 GÜN ÖNCE ANNESİNİ ARAMIŞ

Okur, oğlunun askerliğinin bitmesine 6 ay kaldığını belirterek, ''2 gün önce annesiyle konuştu. Annesine, 'Operasyondayım, ama nerede olduğumu bilmiyorum. Bölüğe dönünce seni ararım' demiş. 2 gün sonra maalesef bu haberi geldi'' dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan şehitin annesi Döne Okur ise, ''Vatan sağ olsun'' dedi.

BU VATAN İÇİN SAVAŞIRIM

Çınar'ın kendisinin şehit olan ikinci oğlu olduğunu ifade eden Okur, ''1992 yılında Hakkari Çukurca'da oğlum Mücahit şehit oldu. İkinci oğlumu da aynı ilçede şehit verdim. Bir Mücahit gider, bin Mücahit gelir. Bir Ömer gider, bin Ömer gelir. Ben şu anda vatan için savaşmaya her zaman hazırım'' dedi.

Şehidin Boyacılar Mahallesi Yeni Celal Caddesi'ndeki evinin önünde sürekli bir ambulans ve sağlık ekibi bekletiliyor. 

Üvey kardeşi ile aynı yerde aynı kaderi paylaşan şehit Ömer Çınar, yarın toprağa verilecek.