BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Miras kalınca kayıplara karıştı

Annesinden miras kalan kadın, eşini ve 2 çocuğunu terk edip kayıplara karıştı.

Abone ol Marmara Depremi’nin ardından taşındıkları İzmir’de otururlarken, ölen annesinden miras kalan 40 yaşındaki Mukaddes Düzler, 60 yaşındaki eşi ile yaşları 13 ve 6 olan 2 çocuğunu terkederek kayıplara karıştı. Baba ve iki çocuğu ise yeniden döndükleri Adapazarı’nda prefabriklere yerleşti.

17 Ağustos Marmara Depremi’nden sonra Mukaddes- Bülent Düzler çifti İzmir’e yerleşti. Deprem sırasında bir çocukları bulunan çiftin ikinci çocukları İzzet de İzmir’de dünyaya geldi. Ancak bir süre önce, Mukaddes Düzler’e ölen annesinden miras kaldı. Başka bir erkekle ilişkisi olduğu da öne sürülen Mukaddes Düzler, nüfus kağıdını alıp, eşini ve iki çocuğunu terk ederek ortadan kayboldu. Çaresiz kalan baba, çocukları Serpil ve İzzet’i alıp yeniden İzmit'e dönerek, Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na ait Prefabrik konutlarına yerleşti.

İlkokul 2'nci sınıfa kadar okuyabildiğini belirten abla Serpil Düzler, annelerinin onları terk etmesinin ardından zor günler yaşadıklarını kaydederek şöyle konuştu:

“Kardeşimle parkta oynadıktan sonra eve gittik. Ama annem tüm eşyalarını toplayıp bizi terk etmişti. Daha sonra babam bizi alıp tekrar buraya getirdi. Burada sokakta yaşarken, bizi pansiyona götürdüler. Sonra buraya getirdiklerinde ise kısa zaman içinde ev bulmamızı söylediler. Şimdi bize komşu ablalar yardım ediyor. Prefabriklerin yöneticisi de kardeşime ve bana elbise, battaniye ve oyuncak getirdi. Onların yardımlarıyla geçiniyoruz.”

2 çocuğuyla ortada kaldığını belirten Bülent Düzler ise eşinin kandırıldığını söyleyerek, “Biraz miras kalmıştı. Zaten rahatsızdı. Mahallemizde oturan ve tanıdığımız olan Z. adlı şahıs aklını çeldi. Kimliğini alıp gitti” dedi