BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,12
ALTIN 2.472,60
HABER /  GÜNCEL

Belediyeden kansere savaş

Büyükçekmece Belediyesi ve Alman Hastanesi’nin iş birliği ile yapılan tesis hizmete açıldı.

Abone ol

Büyükçekmece Belediyesi ve Alman Hastanesi’nin iş birliği ile yapılan Büyükçekmece Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mammografi Merkezi yapılan görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Büyükçekmece Belediyesi’nin alt katında ayrı bir birim olarak kurulan Kadın Sağlığı Merkezi’nin açılışı bayanların yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Alman Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Ofluoğlu ile yaptığı çalışmalarla, Ofluoğlu tarafından Amerika’dan getirtilen en son teknoloji Mamografi cihazı getirtilerek yapılan Büyükçekmece Belediyesi Kadın Sağlığı Merkezi’nde tüm kadınlar ücretsiz olarak Mammografi taramasından geçebilecekler.

Tüm taramalar yine ücretsiz olarak Alman Hastanesi doktorları tarafından incilenecek, sonuçlarında sağlığında kötü bir durum bulunan vatandaşlar her türlü sosyal güvenlik haklarının geçtiği Alman Hastanesi’nde tedavi olabilecekler. Sosyal güvenlik haklarının hiç birinden yararlanma hakkı bulunmayan vatandaşların tedavileri de büyük indirimler ve Büyükçekmece Belediyesi’nin katkıları ile yapılabilecek. Bu merkezde Günde 50 bayanı muayene edeceklerini belirten Başkan Akgün, kadınlarda çağın hastalığı olan Meme Kanseri'ne karşı Mammografi’nin önemi ve erken teşhisine dikkat çekti.Akgün “ Özellikle 30'lu yaşlarda başlayarak kadınlarımızda sıkça Meme kanseri sorunu baş göstermeye başlamıştır. Meme kanseri dünyada erken teşhis konulursa tedavi edilebilinecek bir hastalıktır. Bizde Büyükçekmece Belediyesi olarak kadınlarımıza bu konuda yardımcı olabilmek için bu yönde bir adım atarak, Alman Hastanesi ile iş birliğinde Kadın Sağlığı ve Mamografi Merkezi’mizi hizmete geçirdik” dedi.

Açılışa katılan bayanlarla birlikte Mammografi cihazını tanıtan Alman Hastanesi Başkhekimi Uz. Dr. Mustafa Menteş’te yapılan bu hizmetlerden tüm Büyükçekmeceli bayanların korkmadan çekinmeden yararlanması gerektiğini, en son teknoloji mamografi cihazıyla taramaları yapılacak olan bayanların kontrollerinin de Alman Hastanesi doktorları tarafından yapılacağını. Çalışmaların tüm Büyükçekmece’ye halkına hayırlı olmasını ve taramalarda hiçbir bayanda sorun çıkmamasını dilediğini ifade etti.

Büyükçekmece Belediyesi Kadın Sağlığı ve Mammografi Merkezi’nin açılışında da kurdele kesimini bayanlar yaptı. Kendileri için yapılan bu merkezin açılmasından dolayı mutluluklarını dile getiren bayanlar hem ücretsiz hem de evlerine yakın olmasından dolayı oldukça sevindirici olduğunu söylediler.