BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zarar tespit çalışmaları başladı

İki köydeki tarım arazilerinde zarar tespit çalışmasına başlanıyor.

Abone ol

İlçenin içme suyunda ise bir sıkıntı bulunmadığını bildirildi. Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, yağıştan zarar gören Büyükdamlacık ve Büyükkışla köylerinde incelemelerde bulunduğunu ifade ederek, `Köyün ortasından dere geçiyor. Menfezler tıkandığı için de ani baskın olmuş. Bunda dağdan gelen sular etkili olmuş. Bir evin içine su girmiş, birtakım malzemeler hasar görmüş. SYDV`den gerekli yardımlar da bulundu` dedi.

Tarım arazilerine çamur dolayısıyla giremediğini ifade eden Kürklü, `Tarım Müdürlüğü`nden arkadaşlar buralarda tespit yapacak. Çiftçilere zarar ziyanın boyutuna göre yardım yapılacak` diye konuştu.

Yörede iki aracın sulara kapılarak sürüklendiğini anlatan Kürklü, bir otomobilde hasar meydana geldiğini, traktörde ise hasar oluşmadığını belirtti.

Yağışın ardından kentte çeşmelerden çamurlu su aktığını hatırlatan Kaymakam Kürklü, `İçme suyunda bir sıkıntı yok. Belediye gerekli çalışmaları yaptı. Ancak vatandaşları boruların içindeki su temizlenene kadar içme suyu kullanımında hassas olmaları konusunda uyarıyoruz.` açıklamasında bulundu. Şereflikoçhisar`da, geçen hafta yaşanan şiddetli yağışın ardından musluklardan çamur akmış, bazı köylerde tarım arazileri ile evleri su basmış, ilçe merkezinde bazı sokaklar yüksek bölgelerden suyla gelen balçıkla kaplanmıştı.