BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.449,69
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda toplu düğün şöleni

Bağcılar Belediyesi geleneksel toplu düğün şöleni ile 55 nişanlı çifti daha, bütün ev eşyalarını da alarak evlendirdi.

Abone ol

Cumartesi günü yapılan toplu düğün şöleni İstanbul turu ile başladı. Sultanahmet Cami önünde ve meydanında bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektiren çiftler en çok yabancı turistlerin ilgisini çekti. İlk defa 55 damat ve gelini bir arada gören turistler bol bol fotoğraf ve kamera çekimi yaptı.
Daha sonra Minatürk’ü gezen çiftler, Boğaziçi Köprüsünün üstünde güzel görüntüler oluşturdu.

İstanbul turunun ardından Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılan programa katılan çiftler hep birlikte yeni hayata merhaba dedi.
Türk Halk Müziği Sanatçısı Celal Özer’in konserinin ardından folklör gösterileri ve protokol konuşmaları yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul milletvekilelrinden Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kaçır’ın da çiftleri yalnız bırakmadığı programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi gençleri tesbit etmek için uzun bir araştırma yaptıklarını hatırlatarak “arkadaşlarımızın yaptığı araştırmadan sonra, gerçekten evlenme ve yuva kurma imkânı olmayan nişanlı gençlerimizi, Bağcılar’daki işadamı ve esnafımızın da katkıları ile evlendiriyor, yuva kurmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Yüzlerce yıllık geleneği canlandırdık

“İstanbul’da ve Anadolu’da birçok belediyemiz aralarında resmi nikâhları olmadığı halde yaşayan ailelerimizi resmi nikâhlarına kavuşturuyor. Biz ise, ilk yuva kuracak gençlerimizi, bütün ihtiyaçlarını, işadamlarımızın da desteğiyle karşılayarak evlendiriyoruz.. Bu tür evlendirme, Osmanlı döneminde vakıfların üstlendiği hizmetlerdendi ve yüzyıllarca devam etti. Biz Bağcılar Belediyesi olarak, unutulmuş bir geleneği yeniden ihya ettik. Bu sene 13.’sünü gerçekleştireceğimiz toplu düğünle toplam 600’ü aşkın nişanlı çiftimizin yuvasını kurmuş oluyoruz.”

Sağlıklı toplum için: Aile

Sağlıklı bir toplumun, mutlu aile yuvalarıyla ayakta kalabileceğini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı; “Milletimiz, tarih boyunca sağlam ve geleneklerine sımsıkı bağlı aile yapısıyla ayakta kalmıştır. Biz, gençlerimizin tarih boyunca sahip olduğumuz geleneklerimize bağlı, mutluluk içinde yaşamaları ve millete faydalı nesiller yetiştirmeleri için uğraşıyoruz” diye konuştu.

Program, sembolik olarak yapılan nikahın ardından Mahmut Tuncer’in konseri ile sona erdi.