BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Belçika kazada ölen çocukların yasını tutuyor

İsviçre'nin İtalya sınırına yakın bir bölgesinde meydana gelen otobüs kazasında, kayak tatilinden dönen, çoğunluğu 12 yaşlarında olmak üzere 22'si çocuk 28 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Belçika, İsviçre'de meydana gelen ve 22'si çocuk en az 28 kişi hayatını kaybettiği kazanın yasını tutuyor.

Kayak tatilinden dönen okul öğrencilerini taşıyan otobüs, İtalya sınırı yakınındaki Valais kantonunda kaza yaptı.

Belçika'ya dönmekte olan otobüsün bir tünel duvarına çarptığı ve kazada her iki şoförün de öldüğü belirtiliyor.

Yetkililer kazada 24 çocuğun da yaralandığını söylüyor.

Lommel ve Heverlee adlı Belçika köylerinden gelen çocukların kayak tatilinin ardından evlerine dönmekte oldukları ifade ediliyor.

Yetkililer kaza geçiren otobüste toplam 52 yolcunun olduğunu ve kazanın dün akşam yerel saatle 21:00'dan hemen sonra meydana geldiğini belirtiyor.

Belçika Dışişleri Bakanlığı çocukların çoğunun 12 yaşlarında olduğunu, ülkenin Flamanca konuşan bölgesinden iki sınıf öğrenciyi taşıyan otobüslerin, Hıristiyan bir grup tarafından kiralanan üç otobüsten biri olduğunu duyurdu.

Yaralananlardan bir kısmı helikopterle Lozan, Bern ve diğer İsviçre kentlerine taşındı.

Olayla ilgilenen İsviçreli savcı Olivier Elsig, düzenlediği basın açıklamasında otobüsün yeni olduğu ve emniyet kemerleri olduğunu söyledi. Polis yetkilileri de, yapılan ilk incelemede otobüs şöförünün hız yaptığını gösteren bir bulguya rastlamadıklarını açıkladılar.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten savcı Elsig, otobüsün tünelin sağ duvarına çarptığını da belirtti.

İsviçreli gazeteci Ruth Seeholzer BBC'ye yaptığı açıklamada, kaza bölgesinde 300 kadar yardım görevlisinin olduğunu söyledi.

Seeholzer, kaza sırasında iki şeritli tünelde trafik yoğunluğu olmadığını ve hava koşullarının normal olduğunu da belirtti.

Kazada ölen ve yaralanan çocukların aileleri Belçika'ya ait bir askerî uçakla İsviçre'ye götürüldü. Çocukların kimlik belirleme işlemlerinin sürdüğü, pekçok ailenin çocuklarının kazada ölüp ölmediğini bilmedikleri belirtiliyor.