BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,70
ALTIN 2.405,74
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de işsiz sayısı 2,67 milyona yükseldi

İngiltere'de Ocak ayına kadarki üç aylık sürede işsiz sayısı 28 bin artarak 2,67 milyona çıktı.

Abone ol

İngiltere'de Ocak ayına kadarki üç aylık sürede işsiz sayısı 28 bin artarak 2,67 milyona çıktı.

İngiltere Ulusal İstatistik Dairesi'nce açıklanan sayılara göre işsizlik oranı halen yüzde 8,4 düzeyinde. İşsizlik düzeyinde kaydedilen bu yükselme, yaklaşık bir yıldır kaydedilen en düşük düzeydeki artış oldu.

Şubat ayında işsizlik ödeneği için başvuranların sayısı 7200 kişi artarak 1,61 milyona çıktı. Son dönemdeki artışta, kadınlar arasındaki işsiz sayısının yükselmesi rol oynadı.

David Cameron hükümeti, bu verilerin, durumun istikrar kazandığını gösterdiğini belirtiyor. Çalışma Bakanı Chris Grayling, "Veriler yüreklendirici ve istihdam piyasasının istikrara kavuşmakta olduğunu gösteriyor." dedi.

Muhalefetteki İşçi Partisi ise, hükümeti kayıtsız davranmakla eleştirdi ve istihdam yaratma planlarının başarısız olduğunu belirtti.

Yarı-zamanlı işler

Son veriler, yarı-zamanlı işlerin sayısında da artış olduğunu gösteriyor. İngiltere'de yarı-zamanlı istihdam 29 bin artarak 6,6 milyona çıkarken, tam-zamanlı istihdam 50 bin azaldı.

Tam-zamanlı iş bulamadıkları için yarı-zamanlı çalışmayı kabul edenlerin sayısı 110 bin artarak, bu alanda kayıtların tutulmaya başlandığı 1992 yılından bu yanaki en yüksek düzeye çıktı.

İngiltere İşçi Sendikaları Kongresi Genel Sekreteri Brendan Barber, yaratılan yeni istihdamın çoğunlukla yarı-zamanlı olduğunu ve insanların bu işlerden ihtiyaç duydukları geliri elde edemediklerini belirtti.

Karamsar görünüm

Danışmanlık şirketi Ernst & Young'dan Nida Ali, "Genel anlamda veriler hala karamsar. 2012'nin ilk aylarında İngiltere ekonomisi hakkında çeşitli olumlu veriler alındıysa da, bu gelişmeler, yeni istihdam yaratılması için yeterli olmayacak." dedi.

İngiltere'de istihdam alanında son dönemde hem olumlu, hem de olumsuz rakamlar yayımlanıyor. Dün, Lloyds ve Royal Bank of Scotland bankaları ortaklaşa 1900 kişinin işine son vereceklerini açıkladılar.

Otomotiv şirketleri Jaguar Land Rover ise, İngiltere'de 1000 kişiye yeni istihdam yaratılacağını, süpermarket zinciri Tesco da yeni personel alınacağını duyurdu.