BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

Vekiller o sözler için bin pişman

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner genel kuruldaki sözleri için özür diledi

Abone ol

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM Genel Kurulunda dün çıkan tartışmada tutanaklara yansıyan sözlerini düzeltti.

TBMM Genel Kurulunda gündeme geçilmeden önce, ''tutanak düzeltme'' talebiyle söz alan Altay, dün konuşurken AK Parti'li bir milletvekilinin kendisine laf attığını belirterek, ''(E.... herif) dememeliydim. Tutanaklar yalan söylemez. Tutanaklarda böyle bir ifade var; bu doğru değil. Bilirsiniz ki bilerek, isteyerek, kasten söylenmiş bir laf da değil. Tutanaklara bakın, konuşma süremin yarısında Metiner yerinden konuşmuş. Burası monolog kürsüsü. Konuşma hakkımızı kullanırken siz sabırla dinleyeceksiniz. Yoksa burada tadımız tuzumuz kaçıyor'' diye konuştu.

Daha sonra söz alan Mehmet Metiner de Genel Kurulda yaralayıcı sözlerin edilmemesi gerektiğini belirterek, zaman zaman sinirlerin gerildiğini belirtti.

Metiner, kendilerine CHP sıralarından hakaretler yapıldığını belirterek, ''Başbakan'ın sağlığıyla ilgili rapor alması gerektiğinin söylemesi üzerine, ben de 'sizin ruh sağlığınız bozuk' demişim. Söylediği gibi sık sık sözünü kesmiş değilim. Ben de kendisini yaralamışsam özür dilerim, sözümü geri alıyorum. Keşke kendisi de özür dileme erdeminde bulunsaydı'' dedi.