BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Ak Parti'yi gaspla suçladı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, sağlık hakkının parayla alınıp satılamayacağını ifade ederek, AKP'yi sağlık çalışanlarının haklarını gasp etmekle suçladı

Abone ol

Kılıçdaroğlu, Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, sağlığın da eğitim gibi vazgeçilemez bir insanlık hakkı olduğunu belirterek, "Bu hak parayla alınıp satılamaz" dedi.

Ne yazık ki Tıp Bayramı'nın, sağlık alanında uzmanlığa, çalışana, emeğe değer vermeyen, "baskıcı, dayatmacı" AKP anlayışının egemenliğinde kutlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu mesajında şunları kaydetti: "Bu anlayış, sağlığı bir hak olarak gören ve sosyal devlet anlayışının gereği olarak sağlık hizmetini sunan bir anlayış değildir. 

AKP İKTİDARI BU HAKKI GASP ETMEKTEDİR

Bu anlayış 'paran kadar sağlık' anlayışıdır. AKP'nin 'Paran kadar sağlık' anlayışına karşı çıkan, sağlığın alınıp satılamayacağına inanan ve insan yaşamı için her türlü özveride bulunan sağlık çalışanlarının özlük hakları, uzmanlıkları, bilgi, birikim ve becerileri AKP iktidarı tarafından gasp edilmektedir. Böylece insan sağlığı ticari bir meta olarak, sömürü aracı haline getirilmektedir. Bu kabul edilemez. Geçmişte balolarla, şenliklerle, etkinliklerle kutlanan Tıp Bayramı'nı, günümüzde herkese sorumluluklarını hatırlatmak ve sağlık sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak için eylemlerle geçiren tüm sağlık çalışanlarına, bayram gibi kutlayacağımız Tıp Bayramları'nda buluşmak dileğiyle sevgilerimi saygılarımı sunuyorum."