BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

BDP'li vekillerin 'kebap' fotoğrafı dillerde

Açlık grevine destek veren BDP'li vekilleri samimiyetsizlikle suçlayan Yeni Akit'in yayınladığı fotoğraf konuşuluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yeni Akit gazetesi, ölüm orucuna yatan mahkumlara destek çıkan BDP'li vekillerin yemek yerken çekilen fotoğrafını yayınladı.

Yeni Akit, BDP'li vekilleri kızdıracak bir haberle okurların karşısına çıktı. "Biz kuzu kebabına siz ölüm orucuna" başılıgıyla verilen haberde kullanılan ifadeler BDP'li vekilleri çıldırtacak.

Ana dilde eğitim hakkı ve Öcalan'a tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde PKK/KCK militanlarının başlattığı açlık grevi tartışmaları giderek büyüyor. Bazı kesimler BDP'li vekilleri eylemlerin içinde olmamakla ve lüks bir hayat sürmekle suçluyor. İşte Yeni Akit de bu görüşü destekleyen bir fotoğrafı gündeme getirdi.

uuuuu.20121030094940.jpgSOFRADAKİ İSİMLER

Fotoğrafta, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler, büyük bir yer sofrasında bağdaş kurmuş bir halde yemek yerken görülüyor. Fotoğrafın nerede ve ne zaman çekildiği yazılmıyor. Sofrada Bağımsız Mardin milletvekili Ahmet Türk, BDP lideri Selahattin Demirtaş, BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk ve KCK davası sanığı Büşra Ersanlı bulunuyor.

"KUZU KEBABINI MİDEYE İNDİRİYOR"

Haberde "Kürtleri İslam'dan koparmak için sinsi politi­kalar yürüten, Zerdüştlük ve Yezidilik gibi pa­gan inançların propagandasını yapan BDP'li­ler, Kasrı Kanco'larda şaraplar eşliğinde kuzu kebabını mideye indiriyor. Türkiye sınırların­da faaliyet gösteren teröristler açlık ve sefa­let içerisinde yaşarken, örgütün sorumluları giyim kuşamlarından, keyiflerinden taviz ver­miyor." ifadelerine yer verildi.

u.20121030100216.jpg