BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL

İşte bu da yerli Robinson Crusoe

5 yıldır dağda kendi yaptığı oyuk içinde yaşayan Turgay Aktaş'ın gerekçesi de bir hayli ilginç..

Abone ol

Kayseri'de insanlara küserek 5 yıldır dağda yaşayan Turgay Aktaş, "Hayatta hiç kimsem kalmadı. Gidecek bir yerim yok. Bana birilerinin yardım etmesini istiyorum" dedi.

"BANA KÖTÜ DAVRANIYORLARDI"

Hayatı Robinson Crusoe'nin hayatını andıran Turgay Aktaş, 5 yıldır dağda kendi yaptığı oyuk içinde yaşıyor. Başına gelen olaylardan dolayı insanlara kızgın olduğunu ve küstüğünü söyleyen Aktaş, "Yaşadığım köyde sürekli olarak bana kötü davranıyorlardı. Bir defasında da benim üzerime kızgın su dökerek canımı yaktılar" dedi.

Kendisine yapılan kötülüklere dayanamadığını ve dağlara çıktığını anlatan Aktaş, "Her işimi kendim görüyorum. Suyumu dereden alıyorum. Ara sıra ihtiyaçlarımı görmek için köye iniyorum. Bazı köylüler de bana yardımda bulunuyor" diye konuştu.


"BANA BİRİLERİ YARDIM ETSİN"

Dağda tek başına yaşadığı için mutsuz olduğunu söyleyen Aktaş, "Hayatta hiç kimsem kalmadı. Gidecek bir yerim yok. Bana birilerinin yardım etmesini istiyorum" dedi.

Özellikle kış aylarında büyük sıkıntı çektiğini anlatan Aktaş, "Havalar çok soğuk olduğu zaman oyuktan çıkamıyorum. Soğuk ve karlı hava nedeniyle büyük sıkıntı çekiyorum" diyerek 5 yıldır yaşadığı zorlu hayatı anlattı.

Aktaş'a yardım elini uzatan köylülerden Mustafa Demir ise, "Yıllardır Turgay'a yardım ederiz. Kendisi haftada bir gelir. Biz de yiyecek, içecek yardımı yaparız. Neden dağa çıktığını bilmiyorum. Allah rızası için yardım ediyoruz" dedi.