BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  GÜNCEL

Şehidin kemiklerini sızlatacak önerge!

Şehit askerin ailesine bağlanan maaş ‘Yanlışlık yapıldı’ denilerek 16 yıl sonra topluca geri istendi hem de faiziyle...

Abone ol

Van’ın Başkale ilçesinde şehit olan Jandarma Çavuş Tarık Komonovalı’nın ailesine bağlanan maaş, 16 yıl sonra ‘’Yanlışlık yapıldı’’ denilerek geri istendi. Sosyal Güvenlik Kurumu bugüne kadar ödenen toplam 54 bin lirayı geri isterken, 16 bin lira da faiz işletti.

CHP Afyon milletvekili Ahmet Topbaş konuyu TBMM’ye getirerek önerge verdi ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yıılmaz’a, ‘’Bu tür bir işlemi vicdani buluyor musunuz ? Maaş bağlanıp daha sonra geri istenen kaç şehit ailesi vardır?’’ diye sordu.

Kırklareli’li çavuş Tarık Komonovalı, vatani görevini yaptığı Van’ın Başkale İlçesinde kaza kurşunu ile 22 Aralık 1996 günü şehit oldu ve annesi Ayşe Komonovalı ile çiftçi olan 64 yaşındaki babası Hüsnü Komonovalı’ya 850’şer lira vazife malüllüğü maaşı bağlandı.

SGK 16 yıl sonra aileye bir mektup gönderdi ve bu maaşın ‘’Dul ya da muhtaç ve çalışamayacak durumdaki aile fertlerine ödendiğini, Komonova ailesinin ise bu kritere uymadığını’’ bildirdi. 16 yıldır ödenen ve 54 bin lirayı bulan toplam maaşa işletilen 16 bin liralık faiz de geri isteniyor.