BIST 10.248
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.396,28
HABER /  GÜNCEL

BDP'den o pankarta ilginç savunma!

Cenaze aracındaki "İntikam" pankartına BDP'li Nezir Karabaş'tan ilginç bir kıyaslama ile açıklama geldi.

Abone ol

Adıyaman'da bir PKK'lının tabutunu taşıyan resmi cenaze aracının önüne terör örgütü lehine pankart asılması olayına Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Milletvekili (BDP) Nezir Karabaş'tan açıklama geldi.

Karabaş "şehit cenazelerindeki tepki örgüt cenazelerinde de gösteriliyor" dedi.

Bursa'da katıldığı bir programda Adıyaman'da terör örgütü mensubunun cenazesinin götürülmesi sırasında resmi aracın önüne intikam içeren pankart asılması olayı ile ilgili soruyu yanıtlayan Karabaş şunları söyledi:

"Son zamanlardaki çatışmalardan dolayı şehit ve örgüt cenazeleri arttı. Ancak şimdiki cenazeler üzerindeki uygulamalar 1990 yıllarını aratmıyor. Bu cenazelerin geldiği illerde vatandaşlar tarafından çeşitli tepkiler gösteriliyor. Ancak şu anda çok farklı bir döneme girdik. Bir devlet mensubu şehit cenazelerine gidemeyecek hale gelmiştir. Binlerce insan farklı bir şekilde tepkisini ortaya koyuyor. Aynı tepkiler örgüt cenazelerinde de gösteriliyor" dedi.

Dağda bulunan ve örgüte katılan gençlerin ceplerinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği bulunduğunu ifade eden Karabaş, "Dünyanın hiç bir yerinde kendi içinden çıkmış olan çocukları öldüren yer yoktur. Ancak bu tür şeyler yaşanıyor. Biz barışın ancak siyasi yönden olacağını, silahlarla olmayacağını ifade ettik. Bazen örgüt cenazelerinde bu tür intikam yeminleri atılıyor. Ancak bu intikam yeminleri edilmesine rağmen barışçı dilde ısrarcı olmalıyız. Ancak bir taraftan savaş varken, diğer taraftan barış söz konusu değil. İntikam yeminleri edilerek halkların hedef alındığı görülüyor" dedi.